You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal project & Taalcursus Engels in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 1 juli 2018 t/m zaterdag 14 juli 2018
  • zondag 22 juli 2018 t/m zaterdag 4 augustus 2018

  • Waar: Addis Ababa
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Het assisteren van de lokale collega’s bij het organiseren van activiteiten, spelletjes en het uitvoeren van opknapwerkzaamheden. Daarbij zal je 5 dagen in de week twee uur Engelse les volgen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16-19 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Ethiopië

Als jij kiest voor een jongerenreis naar Ethiopië dan kun je deze zomer vrijwilligerswerk gaan doen in een van onze weeshuizen of zorgcentra in de hoofdstad Addis Ababa. Gedurende deze 2 weken in Ethiopië staan de lokale kinderen centraal en geef je ze de zorg en aandacht die ze zo hard nodig hebben. Dit project is zeer geschikt voor vrijwilligers die hun taalkennis Engels willen verbeteren en een culturele onderdompeling willen ervaren.

Taalcursus en sociaal project Ethiopië

Als je altijd al activiteiten hebt willen organiseren voor kinderen dan ben je hier op de juiste plek. Je wordt met een warm welkom ontvangen als vrijwilliger in Ethiopië en kunt in deze 2 weken echt het verschil voor de kinderen maken.

De reis die je maakt wordt in tweeën gesplitst; want naast het geven van aandacht en het spelen met de kinderen zal je ook de tijd hebben voor het opknappen en schilderen van het weeshuis of zorgcentrum.

Daarnaast krijg je als vrijwilliger vijf dagen in de week, twee uur lang Engelse les. De klassen worden interactief gegeven door enthousiaste docenten. De kennis die je opdoet tijdens de Engelse lessen kun je dagelijks gebruiken tijdens de projecten en om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Of je nu de basis van de Engelse taal wilt leren of je huidige Engelse kennis wilt verbeteren, de lessen worden aan jouw persoonlijke niveau aangepast.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreis is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Ethiopië als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je zult met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de lokale keuken te bieden heeft, zoals de injera pannenkoek die met vlees, groenten en sausjes wordt geserveerd.

Weekendactiviteiten in Ethiopië

In het weekend krijg je de kans om het platteland buiten Addis Ababa te bezoeken, een trip naar de Entoto bergen te maken of om lekker te relaxen bij de warm water bronnen. Natuurlijk zullen we doordeweeks ook leuke avondactiviteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 19 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 16 t/m 19 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 19? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Ethiopië en taalcursus in Ethiopië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreizen al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (078-6131356).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲