You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal project & Taalcursus Spaans in Argentinië

Overzicht
Project overzicht

2
weken
  • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 4 juli 2020
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
  • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
4
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020

  • Waar: Cordoba
  • Type projecten: Sociale zorg & taalcursus
  • Jouw rol: Naast jouw Spaanse taallessen breng je tijd door met de lokale kinderen waar mee je leuke spellen doet en sportieve activiteiten voor organiseert
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg van Argentinië

Dit project combineert Spaanse lessen met de kans om een indruk te krijgen van de Argentijnse cultuur en een bijdrage te leveren aan de lokale gemeenschap. 

Tijdens dit sociale project verblijf je in Córdoba, een stad gelegen onderaan het Sierras Chicas gebergte. Als vrijwilliger krijg je twee uur Spaanse les per dag. De klassen zijn interactief en worden gegeven door enthousiaste docenten die je flink zullen aanmoedigen. De kennis die je opdoet tijdens de Spaanse lessen kun je dagelijks gebruiken tijdens de projecten in Córdoba en om te kunnen communiceren met de lokale bevolking. Of je nu de basis van de Spaanse taal wilt leren of je huidige Spaanse kennis wilt verbeteren, de lessen worden aan jouw persoonlijke niveau aangepast.

Na de Spaanse lessen krijg je de mogelijkheid om als vrijwilliger te werken met kinderen uit de lokale gemeenschap. Je werkt in gemeenschapscentra en dagopvangcentra voor gezinnen met een laag inkomen. Als vrijwilliger breng je tijd door met de kinderen en zal je leuke spel en sportieve activiteiten voor hen organiseren.

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis sociaal project Argentinië

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Argentinië en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je verblijft in Córdoba bij een lokaal gastgezin voort wee of vier weken, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de Argentijnse cultuur met haar gewoonten en gebruiken. Ook zal je gerechten voorgeschoteld krijgen uit de typisch Argentijnse keuken.

Weekendactiviteiten in Argentinië

In het weekend gaan we je meer van de omgeving laten zien. Natuurlijk ga je dan op pad met de andere vrijwilligers die voor deze jongerenreis hebben gekozen, hierdoor gaat het zeker een gezellige tijd worden. Je zult samen met de andere vrijwilligers de bergen in trekken en de traditionele dorpjes bezoeken. Ook kun je het huis van de bekende Argentijnse socialistische revolutionair Che Guevara bezichtigen. Natuurlijk zorgen we ook voor leuke activiteiten tijdens de doordeweekse avonden zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Voor de vrijwilligers die deelnemen aan de 4-weekse jongerenreis worden er extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd tijdens de overige doordeweekse avonden en weekenden.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Argentinië.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage
De impact van Projects Abroad

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲