You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een filmproductie project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Arusha 
  • Type projecten: Film productie
  • Jouw rol binnen dit project: Bij filmproductie zal je gaan werken op gebieden als editing, geluid, ontwerp van audiovisuele producten, enz. Daarnaast werk je samen met een team van leerkrachten om studenten de kunst van het filmmaken en produceren aan te leren.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (behalve in december)
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het filmproductie project geeft je een geweldige kans om in Arusha nauw samen te werken met jongeren die een moeilijke jeugd hebben gehad. Enthousiasme en gemotiveerde vrijwilligers met een beetje ervaring passen goed op dit project, omdat je de leiding zal krijgen over de filmproductie workshops,  deel zal nemen in trainingen en aandacht besteed aan het bewust maken van de lokale bevolking over de kansen die er zijn met betrekking tot filmproductie in Afrika.

Journalistiek project in Tanzania

Vrijwilligers die dit project kiezen zullen werken met een lokale jeugdorganisatie in Tanzania. Deze organisatie richt zich op het trainen van jongeren in alle aspecten van filmen, zoals editing, geluid, het ontwerp van audiovisuele producten, het creatief vertellen van verhalen en film en televisieproductie. Als vrijwilliger assisteer je bij al deze gebieden en help je de studenten met het maken van hun eigen video’s die betrekking hebben op de verschillende onderwerpen die hen hebben geïnspireerd.

Elk jaar worden er ongeveer 45 studenten, van 18 tot 25 jaar oud, geselecteerd om mee te doen aan een 2 jaar durende trainingscursus. Deze cursus is gratis voor studenten die uit gezinnen met lage inkomens komen. Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij de interactie met en het opleiden van de studenten. Samen met de lokale medewerkers, leren vrijwilligers de studenten technische vaardigheden die hun kennis over de filmproductie en de filmindustrie zal vergroten, evenals hun sociale en creatieve vaardigheden. Ze krijgen les in audiovisuele productie, sociale media en grafisch ontwerpen. Daarnaast worden ze betrokken bij het produceren van reclames, documentaires en tv shows, voor lokale klanten. De inkomsten die hiermee worden gegenereerd, dekken een groot deel van de kosten van de opleiding. De opleiding won in 2017 twee prijzen met hun producties.

Vrijwilligers worden aangemoedigd om tijd te besteden met kleine groepen studenten en ideeën, vaardigheden en culturele verschillen uit te wisselen met zowel de lokale medewerkers als de studenten. Het doel van dit project is om de studenten met de nodige vaardigheden te voorzien zodat zij beter in staat om de kansen die zich voordoen daadwerkelijk te benutten.

Enige ervaring en een grote interesse in filmproductie is van belang als je betrokken wilt raken bij dit project. Vrijwilligers die toegelaten willen worden moeten in ieder geval een jaar relevante studie hebben afgerond in filmproductie, media of een andere gerelateerde studie. Dit project is ontzettend leuk en zeker de moeite waard. Als je energiek, creatief en open-minded bent zal je veel leren en jouw hulp zal zeker worden gewaardeerd!

Je kan meedoen aan het filmproductie project vanaf minimaal 4 weken en het geschreven media project vanaf 2 weken. Ondanks dat je in 2 weken een waardevol cultureel inzicht krijgt en intens samenwerkt, moet je je er wel bewust zijn dat je misschien niet in staat bent om dezelfde impact te hebben als iemand die een langere periode meegaat.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲