You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Geprinte media
  • Jouw rol binnen dit project: Samenwerken met kleine teams van lokale journalisten, je krijgt een aantal verantwoordelijkheden, zoals onderzoek doen naar verhalen, het interviewen van mensen tot het schrijven van artikelen. Je kan ook leren en helpen om het design voor de webpagina en de lay-outs te ontwerpen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt in Bolivia vrijwilligers vanaf 16 jaar op haar journalistieke projecten. Wil je graag weten hoe het is om te schrijven voor een lokaal tijdschrift? Ga dan de uitdaging aan als vrijwilliger bij een journalistiek project. Je kunt hier ervaring opdoen bij een tijdschrift en leert zo niet alleen meer van het vak, maar ook van het land en de cultuur. Ervaring binnen de journalistiek is niet vereist en omdat het magazine in het Engels wordt uitgegeven, is het ook niet nodig om goed Spaans te kunnen. Je krijgt de kans om mee te werken aan verschillende artikelen, waardoor je goede ervaring en vaardigheden opdoet die niet zullen misstaan op je CV. Werken in een heel ander land met een heel andere cultuur is een bijzondere ervaring en zal je helpen wanneer je op zoek gaat naar een baan in deze branche.

Ontdek de journalistieke wereld van Bolivia – tijdschrift

Tijdens het journalistiek project in Bolivia interview je de lokale bevolking voor je artikelen.

Wil jij graag journalistieke ervaring opdoen in Bolivia? Ga dan als vrijwilliger aan de slag voor de Cocha-Banner, een uniek Engelstalig tijdschrift dat tot stand is gebracht door Projects Abroad. Het initiatief werd in Bolivia in 2005 gestart door een lesgeef vrijwilliger en dankzij het enthousiasme van de vrijwilligers en het Projects Abroad team in Bolivia is het door de jaren heen met succes verder uitgegroeid.

De Cocha-Banner wordt gratis verspreid in Cochabamba en bevat artikelen, nieuws en verhalen uit de omgeving. Het magazine geeft de mensen in Cochabamba de kans om te leren over onderwerpen die lokaal spelen, ze kunnen hun mening delen en tegelijkertijd hun Engels verbeteren. 

Deze publicatie heeft bewezen een belangrijk educatief hulpmiddel te zijn voor lokale studenten, omdat het hen de kans biedt elke maand, kosteloos hun Engels te oefenen. Engels leren is steeds belangrijker geworden voor de jongere generatie omdat het hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Het magazine geeft ook organisaties en andere lokale groepen een 'stem' en de kans om te vertellen over het werk dat ze doen.Vrijwilligerswerk journalistiek project in Bolivia

Dit tijdschrift wordt helemaal door vrijwilligers van Projects Abroad gemaakt, onder begeleiding van een ervaren Boliviaanse journalist. Je kunt op verschillende niveaus meewerken en ook zelf aangeven waar je interesses liggen. Zo kun je zelf op onderzoek uit en interviews gaan doen over een onderwerp dat jou aanspreekt. Andere werkzaamheden kunnen zijn het proeflezen van artikelen en het opmaken van het magazine. Omdat het een Engelstalig magazine is, kan jij hier ook zonder kennis van de Spaanse taal aan de slag.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Gerben de Rooij op het Journalistieke project in Bolivia
Gerben de Rooij
Door mijn werk kwam ik op plaatsen die ik anders nooit gezien zou hebben. Voor een artikel over Intiwatana, het Indiaanse Nieuwjaar dat wordt gevierd in juni, ging ik midden in de nacht samen met twee andere vrijwilligers op pad met een taxichauffeur die geen idee had waar we moesten zijn. Uiteindelijk waren we er vlak voor zonsopkomst, het hoogtepunt van het feest als de zon en het nieuwe jaar worden verwelkomd. Lees meer...

Wanneer ga jij het journalistieke avontuur aan? 

Als vrijwilligers kun je het avontuur aangaan door tijdens een tussenjaar voor een van onze journalistieke projecten in Bolivia te kiezen, zodat je na jouw periode op de middelbare school journalistieke ervaring opdoet en je op deze manier alvast een waardevolle basis voor je vervolgopleiding legt.De Cochabanner wordt volledig door vrijwilligers van het journalistiek project gerund.

Ook voor afgestudeerde journalisten die werk zoeken, is dit een ideale manier om ervaring op te doen in het werkveld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor de waardevolle toevoeging aan je CV.

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld, kun je in de avonden en weekenden genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲