You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in China

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Shanghai and Chengdu
  • Type projecten: Geprinte media
  • Jouw rol binnen dit project: Samenwerken met het lokale team bij een Engelstalig magazine
  • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 8 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten vloeiend Engels kunnen schrijven en spreken

Wil jij weten hoe het er in de journalistiek aan toe gaat? Kom ons dan gerust helpen in China! Projects Abroad verwelkomt in China journalistieke vrijwilligers vanaf 18 jaar. Wij bieden jou de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren journalisten praktijkervaring op te doen. Je leert bijvoorbeeld hoe je onderzoeken doet, interviews afneemt en artikelen schrijft. Hiervoor kun je zowel in Shanghai als Chengdu terecht om mee te werken aan Engelstalige tijdschriften. Ervaring is geen vereiste maar een vloeiende beheersing van gesproken en geschreven Engels wel.

Ontdek de journalistieke wereld van China

Vrijwilligerswerk journalistiek project in China

Projects Abroad biedt verschillende journalistieke projecten aan bij Engelstalige tijdschriften. Waar jij uiteindelijk vrijwilligerswerk gaat doen is afhankelijk van je eigen interesses. Vrijwilligers schreven bijvoorbeeld voor tijdschriften over de actualiteit, de zakenwereld of het onderwijs. Maar er zijn ook mogelijkheden bij lifestyle en entertainment magazines.

Je loopt bij de tijdschriften mee met een lokale ervaren journalist, die jou alle facetten van de journalistieke wereld laat zien. Je werkt bijvoorbeeld mee aan onderzoeken, neemt interviews af of gaat als verslaggever op pad.

Schrijf zoveel je kunt tijdens je verblijf, want al je artikelen zouden wel eens gepubliceerd kunnen worden en je bouwt op die manier een uitgebreid portfolio op. Daarnaast zul je merken hoe er met informatie wordt omgegaan in een voor ons compleet andere samenleving.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Nynke van Hurne op het Journalistieke project in China
Nynke van Hurne
Ik krijg alle vrijheid in het schrijven van mijn artikelen die ook nog worden gepubliceerd. De werkcultuur in China is anders dan ik in Nederland gewend was. Chinezen werken heel hard en gedisciplineerd, ze zijn hier minder direct, en geen bericht betekent goed bericht. Ze staan open voor het geven van feedback maar je moet er wel om vragen. Ik hoor vaak dat er meer hiërarchie is in de Chinese werkcultuur, maar ik werk met jonge mensen op de redactie en daar valt dat erg mee. Lees meer...

Wanneer ga jij het avontuur aan?

Als vrijwilliger kun je dit bijzondere avontuur aangaan door bijvoorbeeld tijdens een tussenjaar voor één van onze journalistieke projecten in China te kiezen. Ook voor afgestudeerden die werk zoeken is dit een ideale manier om ervaring op te doen in het journalistieke werkveld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een  waardevolle toevoeging aan je CV. Onze journalistieke stages zijn ook geschikt voor journalisten die een loopbaanonderbreking nemen of hun horizon willen verbreden.

Voordat jij aan de slag gaat bij één van de tijdschriften, vragen wij om jouw cv en twee artikelen die jij hebt geschreven op te sturen. Op deze manier kan het lokale Projects Abroad kantoor in China in overleg met de tijdschriften bepalen waar jij ingezet kunt worden. De minimale deelname voor dit vrijwilligersproject is 8 weken. Het duurt namelijk vaak een paar weken voordat je bent ingewerkt waardoor je veel minder kunt doen als je korter blijft. Houd er ook rekening mee dat jouw spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid Engels van een hoog niveau moeten zijn.

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld kun je in de avonden en weekenden genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲