You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Costa Rica

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Heredia
 • Type projecten: Geprinte en audivisuele media
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger op dit project werk je mee in op de communicatie afdeling van de National University in Heredia, waar je werkt samen met ervaren journalisten.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 12 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal een jaar relevante journalistieke ervaring hebben en gevorderd Spaans spreken

Wil jij kennis maken met de journalistieke wereld in Costa Rica en een bijzondere journalistieke ervaring opdoen? Dan ben jij meer dan welkom om deel te nemen aan dit journalistiek project! Vrijwilligers komen te werken op de communicatie afdeling van de National University in Heredia waar je nauw samenwerkt met lokale journalisten. De minimale deelname voor dit project is 12 weken.

Werken op een communicatie kantoor in Heredia

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Costa Rica

Op ons journalistieke project in Costa Rica, kom je terecht op de communicatie afdeling van de National University in de bruisende stad Heredia. Het kantoor wordt bemand door professionele, ervaren journalisten en richt zich op twee hoofdactiviteiten: een gratis krant, waarvan er maandelijks 5000 exemplaren worden verspreid op verschillende campussen in Costa Rica, en een audiovisueel en multimedia afdeling welke wekelijkse televisie programma's maakt voor een lokale televisiezender, online nieuwsbulletins en radio programma's. De communicatie afdeling voorziet ook promotiemateriaal en informatieve lectuur voor de universiteit.

Als vrijwilliger op dit journalistiek project zal je een waardevolle ervaring opdoen door mee te werken aan de dagelijkse werkzaamheden van een communicatie kantoor. Afhankelijk van je interesses en je vaardigheden krijg je de kans om betrokken te worden bij de krant en bij de audiovisuele afdeling. Als stagiaire zal je de ervaren journalisten observeren en assisteren in het veld en op kantoor terwijl ze berichtgeven over het lokale nieuws en nieuws van op de campus voor de kant en voor Campus TV, het televisiekanaal van de Universiteit. Je kan ook assisteren bij het wekelijkse radioprogramma als je dat wilt. De algemene taken op het journalistiek project bestaan uit:

 • Pressconferenties bijwonen met de journalisten
 • Helpen bij het verslaggeven over nieuws op de universiteit
 • Verwerken en redigerenvan teksten
 • De camera crew assisteren
 • De televisie en radio editor en producer assisteren
 • Leren over opnames, editing en het productieproces
 • Nemen van foto’s voor de krant en de website

Als je een specifieke interesse hebt in print journalistiek of audiovisuele productie en je graag focust op een van deze onderdelen, laat het ons dan zeker weten bij je inschrijving. 

Wil je bijzondere journalistieke ervaring opdoen op dit project, dan is minimaal 1 jaar relevante studie of ervaring en een gemiddelde tot gevorderde kennis van de Spaanse taal vereist. Bij inschrijving wordt om je CV gevraagd en je Spaanse vaardigheden worden getest voordat je officieel geaccepteerd wordt. 

Houd er wel rekening mee dit journalistiek project niet beschikbaar is tijdens vakantieperiodes van de universiteit van midden december t/m het begin van februari, de week rond pasen en in de eerste 2 weken van juli.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marieke van den Hende op het Journalistieke project in Costa Rica
Marieke van den Hende
Ik liep stage als journalist bij de plaatselijke televisie, Canal 36. Dagelijks ging ik op pad om mensen te interviewen over de meest uiteenlopende onderwerpen: van huisdieren en handhygiëne tot armoede en daklozen. Het was een verrijkende, maar tegelijk ontnuchterende ervaring. Lees meer...

Wanneer ga jij het avontuur aan?

Ons journalistieke project is geschikt voor journalisten die een loopbaanonderbreking nemen of hun horizon willen verbreden. Ook voor afgestudeerden die werk zoeken is dit een ideale manier om ervaring op te doen in het journalistieke werkveld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een waardevolle toevoeging aan je CV.

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld ben je in de avonden en weekenden vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲