You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guzman
  • Type projecten: Print en radio
  • Jouw rol binnen dit project: Samenwerken met kleine teams van lokale journalisten, je krijgt een aantal verantwoordelijkheden, zoals onderzoek doen naar verhalen, het interviewen van mensen tot het schrijven van artikelen en het uitgeven of becommentariëren 'on air'. Je kan ook leren en helpen om het design voor de webpagina en de lay-outs te ontwerpen en betrokken zijn in verscheidene aspecten van het produceren van publicaties of een radio show
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt in Mexico vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse journalistieke projecten. In de stad Ciudad Guzman kun jij journalistiek vrijwilligerswerk verrichten voor een lokale krant of radiostation. Je werkt samen met het lokale personeel, zodat je alle kneepjes van de journalistieke wereld leert kennen. Ervaring en/of een diploma is niet vereist, maar wel handig als je dit hebt. Het is zeker een uitdaging en een waardevolle aanvulling voor je CV!

Hoe kun je een land en cultuur nu beter leren kennen dan door als journalist te werken? Mocht je nog geen ervaring hebben, dan ben je ook gewoon welkom om deze ervaring juist op te gaan doen. Je zult in elk geval zien hoe er met informatie wordt omgegaan in een voor ons compleet andere samenleving. Je werkt tevens samen met de journalisten ter plaatse voor wie journalistiek niet zomaar een baan is, maar een echte roeping. Spreek jij nog geen Spaans of heb je een opfriscursus nodig? Dan kun je ervoor kiezen in Mexico een taalcursus Spaans te volgen vooraf of tijdens je project.

Wanneer ga jij het avontuur aan?

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Mexico

Als vrijwilligers kun je dit bijzondere avontuur aangaan door tijdens een tussenjaar voor een van onze journalistieke projecten in Mexico te kiezen, zodat je na jouw periode op de middelbare school journalistieke ervaring opdoet en je op deze manier alvast een waardevolle basis voor je vervolgopleiding legt. Ook voor afgestudeerden die werk zoeken, is dit een ideale manier om ervaring op te doen in het journalistieke werkveld. Deze ervaring levert je praktische vaardigheden op en zorgt tegelijkertijd voor een waardevolle toevoeging op je CV. Onze journalistieke projecten zijn ook geschikt voor journalisten die een loopbaanonderbreking nemen of hun horizon willen verbreden.

Werken bij een lokale krant of magazine

In de stad Ciudad Guzman kun je een unieke ervaring opdoen bij een lokale krant. Een lokale beroepsjournalist zal je begeleiden en al zijn journalistieke vaardigheden op jouw overbrengen. Laat de lokale staf weten welke onderwerpen jij interessant vindt en ze zullen hun best doen dit voor jou mogelijk te maken. Hou je bijvoorbeeld van voetbal, dan zou je bijvoorbeeld een lokale wedstrijd bij kunnen wonen en daar een artikel over schrijven. Of je nou mensen interviewt, of verslag doet van een sportwedstijd. Aan het einde van dit project heb jij een aantal gepubliceerde artikelen op je naam staan!

Werken bij de lokale radio

Journalistiek project in Mexico

Bij het radio project ga je aan de slag bij een radio station dat bij het departement Journalistiek hoort in een van de lokale universiteiten. Dit is een van de weinige neutrale radio stations in Mexico dat niet commercieel of politiek wordt beïnvloed. Het radiostation is erg populair in de regio van Guzman en luisteraars vinden het ook leuk om buitenlanders te horen op de radio. De lokale medewerkers zijn ook erg enthousiast om vrijwilligers te ontvangen op het project en zullen je daarom betrekken bij verschillende aspecten van de radio journalistiek. Zo je kunnen meehelpen met onderzoek van verschillende onderwerpen, afnemen van interviews en het presenteren van nieuwsitems tijdens live uitzendingen op de radio. Voor dit project moet je als vrijwilliger beschikken over een gemiddelde kennis Spaans.

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld kun je in de avonden en weekenden genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲