You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Type projecten: Radio & online journalistiek
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilligers bij dit project werk je mee aan het onderzoeken van verhalen en afnemen van interviews voor het (online) radiostation
 • Accommodatie: Gastgezin of gedeelde vrijwilligersaccommodatie
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Vereisten: Je moet minimaal 1 jaar van de studie journalistiek afgerond hebben, of een aanverwante studie zoals Communicatie wetenschappen of Public Relations. Een jaar praktische ervaring in radio of sociale media is ook voldoende.

Projects Abroad verwelkomt graag vrijwilligers vanaf 16 jaar op het Journalistiek project in Vietnam. Dit project geeft je de unieke kans om meer ervaring op de doen in de journalistiek en tegelijkertijd meer van dit prachtige land te ontdekken.

Voice of Vietnam Radio (VOV) is een publieke omroep die gericht is op Vietnamezen in het buitenland en andere internationale luisteraars. VOV is opgericht in 1945 en zendt vandaag de dag uit in twaalf talen waaronder Engels, Frans, Japans en Spaans. Omdat VOV de nationale radio van de Vietnamese overheid is, bestaan de uitzendingen uit lokaal nieuws, business, muziek, toerisme, gebruiken en tradities.

Jouw rol op het journalistiek project in Vietnam

Projects Abroad vrijwilligerswerk op het journalistiek project in Vietnam

Vrijwilligers op het journalistiek project in Hanoi verkrijgen een inzicht in de werking van media in een nieuwe cultuur en andere politieke setting. Als vrijwilliger werk je nauw samen met een team van VOV journalisten. Vrijwilligers zullen geplaatst worden op de VOV5 afdeling en mogen werken op het taalkantoor van hun keuze. Om aan dit project deel te nemen is minimaal één jaar aan praktische of studie ervaring op het gebied van journalistiek noodzakelijk, omdat je ook veel zelfstandig aan de slag zult gaan. Binnen het project ligt de focus op de volgen taken:

 • Voorstellen doen voor verhalen
 • Tekst bewerken
 • Onderzoek doen
 • Interviews afnemen
 • Helpen bij de productie van een radioshow

Let op: Het radio project is weer open vanaf 2018. Tot die tijd werk je voornamelijk voor de online afdeling van Voice of Vietnam Radio. Jouw werkzaamheden richten zich nu vooral op het bedenken van nieuwsartikelen en blogs, het redigeren van tekst, onderzoek doen voor je artikelen en het afnemen van interviews. Ook kun je betrokken raken bij het nemen van foto's en het maken van video's, maar dan moet je wel een eigen camera meenemen.

Vrijwilligers op dit journalistiek project werken van 09.00u - 17.00u en de werkzaamheden voor die dag worden iedere ochtend met de vrijwilligers besproken.

Tijdens jouw tijd in Vietnam zal je begeleidt worden door jouw project supervisor. Het Projects Abroad kantoor is ook gevestigd in Hanoi en de medewerkers zullen beschikbaar zijn voor extra ondersteuning, als vrijwilligers dit nodig hebben.

Het project is een unieke kans om betrokken te zijn met alle aspecten van het creëren van radio programma’s voor een groot publiek. Werk samen met professionals in Vietnam en ervaar het dagelijkse leven in dit prachtige land!

Jouw verblijf in Vietnam

Afhankelijk van de locatie van jouw project zal je verblijven bij een lokaal gastgezin of woon je samen met andere vrijwilligers in een guesthouse of in een gemeenschappelijk huis in Hanoi.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲