You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kaapstad
  • Type projecten: Online journalistiek
  • Jouw rol binnen dit project: Doe ervaring op in de online journalistiek bij het online magazine van Projects Abroad: Cape Chameleon. Produceer verhalen en social media content over lokale gemeenschappen. 
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten goed Engels kunnen schrijven en spreken

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze journalistieke projecten in Zuid-Afrika. Denk je erover om een studie journalistiek te volgen of wil je meer praktijkervaring opdoen als journalist? Ga dan de uitdaging aan in de levendige omgeving van Zuid-Afrika!

Vrijwilligerswerk journalistiek project in Zuid-Afrika

Je kunt als vrijwilliger aan de slag bij het online magazine Cape Chameleon van Projects Abroad. Door het doen van vrijwilligerswerk krijg je niet alleen een goed beeld van wat er allemaal komt kijken bij de publicatie van een online tijdschrift, maar heb je ook de mogelijkheid om in een internationale omgeving aan je eigen portfolio te werken. Dit verbetert ongetwijfeld jouw kansen op de arbeidsmarkt. Je bent zowel met als zonder ervaring welkom om journalistiek vrijwilligerswerk in Zuid-Afrika te verrichten.

Engels is de voertaal binnen de media in Zuid-Afrika, het is daarom belangrijk dat je de Engelse taal beheerst in woord en geschrift. Twijfel je over jouw taalvaardigheden, volg dan een taalcursus Engels in Zuid-Afrika of verbeter je Engels voordat je vertrekt.

Vrijwilligerswerk bij een online magazine in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika kun je bij gaan werken voor de Cape Chameleon website. De Cape Chameleon is een lokaal magazine, in beheer van Projects Abroad, dat online wordt gepubliceerd en waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Alle artikelen vereisen een gedegen onderzoek en moeten in balans zijn.

Op dit project krijg je de kans om het hele proces van het maken van een online magazine te volgen. Je wordt als vrijwilliger niet alleen betrokken bij het bedenken, schrijven en editen van artikelen, maar ook bij het maken van foto's. Op dit project heb je de kans om veel te leren over de journalistieke wereld. Je kunt bijvoorbeeld een interview afnemen met een lokale politicus, meningen op straat verzamelen over de laatste rugby match of een recensie over een concert schrijven. Jouw eigen inbreng, kennis en interesses worden gewaardeerd! Vrijwilligers kunnen ook ervaring opdoen met WordPress om de artikelen te publiceren op de website van Cape Chameleon. Je kan ook betrokken worden bij de social media (zoals facebookInstagramTwitter en Pinterest) en het maken van korte videofilmpjes als je hier interesse in hebt.

Vrijwilligers die graag met video’s bezig zijn, kunnen hun eigen video’s regisseren en editen. Deze kunnen daarna gepubliceerd worden op de website van Cape Chameleon. Er is een camera ter beschikking op het project, maar als je eigen materiaal hebt dan raden we zeker aan dit mee te brengen. Vrijwilligers kunnen voor dit onderdeel van het project focussen op bijvoorbeeld documentaires over lokale gebeurtenissen, een nieuws uitzending, verslag over een evenement, interviews of recensies. 

Vrijwilligerservaring De ervaring van Merle Brüning op het Journalistieke project in Zuid-Afrika
Merle Brüning
Naast de research en het schrijven van mijn eigen artikelen mocht ik gelukkig ook heel veel op pad. Ik heb interviews afgenomen, ben naar lezingen en workshops geweest en mocht mee naar de school waar Projects Abroad een journalism club heeft opgericht. Lees meer...

Het leven als vrijwilliger op een journalistiek project in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger bij Projects Abroad moet je zelfstandig kunnen werken maar niet bang zijn om vragen te stellen. Een belangrijk onderdeel van dit project is dat je bereid bent nieuwe wegen te bewandelen en te schrijven over interessante onderwerpen die passen bij het magazine. We raden je aan je van te voren in te lezen over Zuid-Afrika, omdat dit je zal helpen relevante artikelen te schrijven, die gepubliceerd kunnen worden. Het tonen van initiatief zal je zeker helpen, hoe pro actiever jij je opstelt, hoe meer jij uit je project kunt halen.

Vrijwilligers worden gedurende het gehele project ondersteund door een Engels sprekende projectcoördinator. Het Projects Abroad personeel organiseert ook regelmatig schrijf workshops en bezoeken aan media gerelateerde interessante plekken.

Journalistiek project in Zuid-Afrika

Vrijwilligers op ene journalistiek project werken normaal gesproken van maandag tot en met donderdag van 9:00u tot 16:30u en op vrijdag van 09:00u tot 13:00u. Op dit project krijg je een verscheidenheid aan mogelijkheden en vrijwilligers die zelf dingen oppakken, vragen stellen en zich profileren ten opzicht van de projectcoördinator zullen een fantastische en leerzame ervaring hebben!

Naast het ontdekken van de journalistieke wereld kun je in de avonden en weekenden genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd/ reizen op onze Land informatie.

Dit project is vanaf 2 weken beschikbaar, mocht je geen tijd hebben om langer deel te nemen. Je zal op dit project veel over de cultuur leren, maar wees je ervan bewust dat je misschien niet in staat zal zijn om artikelen te publiceren, dan wel dezelfde impact te maken als vrijwilligers die langer blijven. Het magazine wordt drie keer per jaar op vaste data gepubliceerd, dus als je maar voor korte tijd deelneemt kan het zijn dat jij de daadwerkelijke publicatie niet zal meemaken. Uiteraard kan er wel een kopie naar je worden toegestuurd!

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲