You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een IT project in Sri Lanka

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Udubaddawa en Kalutara
  • Type projecten: IT project
  • Jouw rol binnen dit project: Helpen om kinderen en volwassen wegwijs te maken met een computer en ze meer te leren over de programma's zoals Word en Excel
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Sri Lanka. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de taal van de handel en de zakenwereld en is daarom voor studenten van groot belang. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom. Ook studenten van de Pabo die kiezen voor een stage in het buitenland, zijn hier meer dan welkom!

Deel jouw kennis van de Engelse taal

Vrijwilligerswerk computervaardigheden project in Sri Lanka

Wij bieden projecten aan in de omgeving van de hoofdstad Colombo. Sommige scholen zijn erg dicht bij het strand, anderen bevinden zich in tempels!

De tempels bieden een prachtige en rustige omgeving, waar je Engelse les geeft aan monniken van verschillende leeftijden. Daarnaast wordt je op een mooie manier ondergedompeld in het Boeddhisme, de wereld van mediteren en een compleet andere levenswijze.

De meeste vrijwilligers geven les aan leerlingen tussen de 10 en 14 jaar oud. De leerlingen spreken vaak Sinhalees als eerste taal en daarnaast een beetje Engels. Jouw rol is dan ook om ze meer zelfvertrouwen te geven, ze op hun gemak te stellen en hun uitspraak te verbeteren. Wanneer een leerling in staat is om Engels te begrijpen en met zelfvertrouwen terug te spreken is dat een hele stap vooruit. Het zal ook helpen om de lokale docenten meer zelfvertrouwen te geven binnen hun taalvaardigheid.

De scholen in Sri Lanka zijn vaak open van 8:00 uur ’s ochtends tot 14:00 uur ’s middags en is verdeeld over 8 lesblokken van 40 minuten. Als vrijwilliger op het lesgeef project in Sri Lanka wordt er van je verwacht dat je zo’n 18 uur per week lesgeeft, wat neer komt op zo’n 4 lesblokken per dag. De rest van de dag zal je bezig zijn met het nakijken van huiswerk en het voorbereiden van de lessen van de volgende dag.

Vrijwilligerswerk IT Sri Lanka

Als je naast Engels nog over andere vaardigheden beschikt, laat dit ons dan voor weten bij jouw inschrijving. Veel scholen vinden het erg leuk als vrijwilligers ook helpen bij de naschoolse activiteiten, zoals bij het geven van sport- of muziekles. Al jouw ideeën zijn welkom en ons lokale team staat voor je klaar als je graag iets nieuws wilt proberen. Wie weet ben jij degene die drama lessen introduceert voor een groep enthousiaste leerlingen of help je oudere studenten tijdens een wekelijkse wiskunde studiemiddag. Hoe meer jij over jezelf en jouw vaardigheden verteld, hoe beter wij in staat zullen zijn jou te matchen op een geschikt project.

Om jou te helpen organiseert het lokale Projects Abroad team in Sri Lanka regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op de lesgeef projecten. Via de workshops krijg je een beter inzicht in het onderwijssysteem van Sri Lanka en de achtergrond van jouw project. Ook krijg je tips en suggesties voor activiteiten die jij binnen je project kunt organiseren.

IT lesgeven in Sri Lanka

Lesgeven in IT in Sri Lanka

Ben jij meer vertrouwd met computers dan met het geven van Engelse les, dan past ons IT-project goed bij jou. Veel kinderen en volwassenen in het zuidwesten van Sri Lanka weten weinig van computers. Het doel van ons actieve leerprogramma is om de basis van de computervaardigheden aan voornamelijk kinderen, maar ook aan jongeren en volwassenen te onderwijzen.

Vrijwilligers kunnen tijdens dit project aan de slag in een training- en onderwijscentrum in Udubaddawa of een school in Kalutara. Kinderen tussen 11 en 12 jaar komen van overal hiernaartoe om les te volgen.

In het trainingcentrum in Udubaddawa  zul je de kinderen aanleren hoe ze een computer gebruiken en leren werken met Microsoft Office. De lokalen worden ook gebruikt om Engelse les te geven. Naast het aanleren van computervaardigheden, zal je de kinderen gesprekken leren voeren in het Engels.

Vrijwilligers in de school van Kalutara zullen de IT leraar bijstaan tijdens de ochtendlessen. Ook hier zul je de kinderen de basiskennis aanleren van Microsoft Office en Paint. In de namiddag kan je onder andere Engelse les geven. 

Om mee te werken aan dit project hoef je geen IT te hebben gestudeerd; het gaat namelijk vooral om het overbrengen van de basiskennis. Wij onderwijzen een groot aantal verschillende computervaardigheden waaronder het gebruiken van software zoals word, Excel, Powerpoint en internet browsers. Met behulp van jouw creatieve geest, krijg je het vast voor elkaar om deze moeilijke leerweg te veranderen in plezierige leermomenten. 

De minimum duur van dit project is 2 weken. Kies je echter om les te geven in de school, dan is er een minimum duur van 4 weken.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligers worden afgeraden om op een donderdag, vrijdag of zaterdag aan te komen. Vrijwilligers die op deze dagen aankomen, zullen hun introductiedag pas maandag krijgen. Onze lokale medewerkers zullen je wel zoveel mogelijk proberen te betrekken tijdens de weekendactiviteiten. Voor vrijwilligers die op een vrijdag aankomen kan jouw introductiemoment ook op vrijdag namiddag plaatsvinden.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲