You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Addis Abeba
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school en scholen voor talen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 5 - volwassen
 • Gemiddelde grootte van de klas: 30-40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar, klassenassistent (Engels), leraar binnen een school voor talen (Frans).
 • Extra vakken die je kunt geven: Drama, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op onze lesgeef projecten in Ethiopië. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de taal van de handel en de zakenwereld en is daarom voor iedereen van groot belang. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Ethiopië

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Ethiopië

De autoriteiten hechten bijzondere waarde aan het onderwijs van het Engels als economische taal. De ambitieuze Ethiopische jongeren, die hun toekomst en de toekomst van hun land willen verbeteren, zijn erg leergierig. De vrijwilligers van Projects Abroad steunen de plaatselijke leraren tijdens de Engelse spreekvaardigheidslessen. Vaak zullen de leraren, net als hun leerlingen, gebruik maken van de aanwezigheid van Engels sprekende personen om zo hun eigen taalvaardigheid te verbeteren.

Deel jouw kennis van de Engelse of Franse taal in Ethiopië

Vrijwilligerswerk bij een lesgeef project

Projects Abroad werkt in Ethiopië samen met zowel basisscholen als taalscholen voor jongeren en volwassenen. De klassen variëren in grootte tussen de 25 en 35 leerlingen per klas. Je kunt als klassenassistent de lokale leraar bijstaan, of zelfs alleen voor de klas komen te staan. Als je maar enthousiast bent kun je de leerlingen heel veel leren en voldaan terugkomen van het project. Als je al lesgeef ervaring hebt, ben je uiteraard ook meer dan welkom.

Als jij kennis hebt van de Franse taal ben je in Ethiopië ook van harte welkom om Franse les te geven aan de leerlingen. Daarnaast kun je in verschillende scholen ook sportlessen geven. Wil je bovenstaande lessen graag combineren met elkaar, laat het ons weten en wij helpen je bij het opzetten van jouw project.

Hoe ziet een werkdag in het Ethiopische onderwijs eruit?

Geef les op een school

Vrijwilligers zullen naar verwachting vijf uur per dag werken in de klas. Daarnaast zul je ook de lessen voorbereiden en bijvoorbeeld Engelse spellingstoetsen nakijken. De dag begint voor veel Ethiopische leerlingen om half 9 in de ochtend met een vlagceremonie, daarna beginnen de lessen van ieder 45 minuten.

Als vrijwilliger werk je voornamelijk mee aan de Engelse of Franse taallessen. Laat het ons weten wanneer je over andere vaardigheden beschikt, zodat we samen kunnen kijken of jij deze ook kunt inzetten.

Ons team in Ethiopië organiseert maandelijks een workshop op het lokale kantoor. Deze workshops bieden lesgeef vrijwilligers extra ondersteuning en waardevolle informatie over lesgeven op een school in Ethiopië.  Ook biedt het de kans om ideeën uit te wisselen en krijg je advies over effectieve lesgeefmethodes van je medevrijwilligers en het lokale personeel. Tijdens de workshop ontvang je hand-outs met nuttige informatie en tips over lesgeven van het internet.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ethiopia Teaching Management Plan.

Ethiopia Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲