You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Roemenië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Brasov
 • Soort scholen: Middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 12-18 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: +/- 30 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels of Frans)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 18 jaar bij onze lesgeef projecten in Roemenië. Als vrijwilliger geef je Engelse les aan Roemeense kinderen. Het kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat je inspanningen worden beloond. Engels is dé internationale taal en de kinderen willen het graag leren om hun toekomstmogelijkheden te vergroten. Je taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal leuk wordt.

Als je tijdens de Roemeense schoolvakantie (half juni - half september) vrijwilligerwerk wilt doen, dan zorgen we dat er alternatieve locaties zijn waar je kunt lesgeven, zoals "summer schools" of bij pleeggezinnen. 

Deel jouw kennis met de Roemeense kinderen

Lesgeven op een school in Roemenië

In Roemenië is het leren van vreemde talen van zeer goot belang voor iedereen, maar veel gekwalificeerde en bekwame leraren verlaten de scholen voor aantrekkelijkere banen in het toerisme. Onze vrijwilligers oefenen de Engelse spreekvaardigheid met de kinderen in Brasov om ze weer zelfvertrouwen te geven. De leerlingen zijn tussen de 12 en 18 jaar oud, maar je kunt het ons ook laten weten als je liever met jongere kinderen werkt. Het is eveneens mogelijk om andere vreemde talen te onderwijzen, zoals Duits en Frans, laat dit ons weten bij je aanmelding. Ook kun je meewerken aan een dramaproject waarbij kinderen door middel van toneellessen de Engelse taal leren.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Arie Anton van Oostveen op het lesgeef project in Roemenië
Arie Anton van Oostveen
Wat me het meest bijgebleven is, is de openheid en blijdschap van de kinderen. Ondanks het feit dat de kinderen nauwelijks Engels spraken en ik nauwelijks Roemeens, bleek dit geen belemmering te zijn om contact met ze te hebben. Het was een fantastische belevenis! Lees meer...

Ontdek zelf het onderwijs in Roemenië

Lesgeven aan kinderen in Roemenië

Het Projects Abroad team in Roemenië organiseert regelmatig workshops voor alle lesgeef vrijwilligers. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Roemenië, de achtergrond van de school waar je werkt en je zal advies krijgen over educatieve activiteiten die je op je project kunt organiseren. Eén van de eerste workshops die je bij kan wonen zal ook aandacht besteden aan de Roemeense cultuur en geschiedenis.

Het maakt niet uit of je met of zonder ervaring wilt gaan lesgeven. Wij hebben altijd een passend project voor jou waar jij je CV mee kunt uitbreiden en een ervaring rijker van wordt! 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Romania Teaching Management Plan.

Romania Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲