You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Senegal

Overzicht
Project overzicht

Heb je interesse in vrijwilligerswerk in deze bestemming, neem dan eerst contact met ons op.

 • Waar: Saint Louis
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school, universiteit en avondklassen voor volwassenen
 • Leeftijd van scholieren op het project: 5-18+ jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 30-60 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar (Engels) of klassenassistent
 • Extra vakken die je kunt geven: Drama, wetenschap en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze lesgeef projecten in Senegal. Hier bieden wij jou de mogelijkheid aan om kinderen Engelse les te geven. In ruil voor jouw energie en motivatie, geven zij graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is dé internationale taal, en de kinderen willen het dan ook graag leren. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom!

Werken als vrijwilliger binnen het Senegalese onderwijs

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Senegal

Als vrijwilliger ben je werkzaam op lagere scholen of middelbare scholen in St. Louis en in de directe omgeving. In de middelbare scholen tellen de klassen in het algemeen tussen de veertig en zestig leerlingen tussen de 11 en 19 jaar oud. Hier help je mee als klassen assistent en werk je nauw samen met de lokale leerkracht.

In de lagere school zal je werken met kinderen tussen 5 en 12 jaar oud. Voor deze leerlingen is het niet gebruikelijk om Engelse les te krijgen, je zal dus zelfstandig lesgeven met de hulp van de lokale leerkracht. De kinderen zijn vaak erg gefascineerd door onze vrijwilligers en willen graag weten hoe het er aan toe gaat in Europa.

Het geven van Engelse les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat jouw inspanningen worden beloond. Jouw taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen en jongeren te helpen met het oefenen en verbeteren van hun Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Senegal Teaching Management Plan.

Hoe ziet een werkdag in het Senegalese onderwijs eruit?

Lesgeef project in Senegal

De scholen zijn vaak open van 08.00 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 18.00 uur . Op deze manier hoeven de kinderen op het heetste moment van de dag geen lessen te volgen. Dat is uiteraard voor jou ook een heerlijk momentje om uit te rusten! Vrijwilligers geven per dag ongeveer 4 uur les. De rest van de dag heb je tijd om de lessen voor te bereiden. Je begint met het observeren en assisteren van lessen. Mocht je graag zelfstandig les willen geven, dan kan je dit na verloop van tijd altijd bespreekbaar maken.

De meeste scholen hebben ook nog naschoolse activiteiten, bijvoorbeeld gericht op HIV voorlichting, drama of sport. Jij kan hier natuurlijk ook als vrijwilliger aan meehelpen!

Vrijwilligers met een goede kennis Frans krijgen ook de mogelijkheid om fulltime te werken in de Talibé centra, die deel uitmaken van onze sociale zorg projecten. Als je hiervoor kiest, kan je de kinderen basis Frans aanleren en ook wiskunde en Engelse les geven.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Senegal Teaching Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲