You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerwerk op een lesgeef project in Thailand

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Krabi 
 • Soort scholen: Basisschool en middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 7-16 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 12-40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin of in gedeelde vrijwilligersappartementen
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel. Als je 1, 2 of 3 weken deelneemt kun je dit alleen doen van maart t/m mei, september en oktober. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools".
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Thailand. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is de taal van de handel en de zakenwereld en is daarom voor hen van groot belang. Of je nu klassenassistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom. Je kunt deelnemen vanaf 1 week.

Werkplekken binnen het onderwijs voor vrijwilligers in Thailand?

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Thailand

Het geven van Engelse les kan veel voldoening geven, zeker wanneer je ziet dat je inspanningen worden beloond. Engels is dé internationale taal en de kinderen willen het graag leren. Je taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun niveau van de Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van de Engelse taal een plezier wordt.

Projects Abroad is zowel actief op zeer grote scholen die als centrum dienen voor de lokale bevolking, als op zeer kleine scholen die in tempels zijn gevestigd. Onze projecten vinden over het algemeen plaats in en rond Krabi. Thailand ondervindt hetzelfde probleem als veel andere landen met een matig ontwikkelde economie: de leraren kennen de Engelse grammatica op hun duimpje, maar zij hebben beduidend meer moeite de werkwijze van deze taal te begrijpen en over te brengen en de mondelinge vaardigheden te onderwijzen. Daarom zijn onze vrijwilligers zeer gewild. Je hebt dus geen ervaring of diploma nodig om mee te kunnen doen, jouw enthousiasme is het belangrijkste!

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Thailand Teaching Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Jody Villan op het lesgeef project in Thailand
Jody Villan
Ik heb echt een geweldige tijd in Thailand gehad! Ik heb ontzettend leuke mensen ontmoet en met een aantal heb ik dan ook nog steeds contact. Door bij een gastgezin te verblijven en te werken in een daycare center, heb ik de Thaise cultuur van dichtbij mee kunnen maken en kunnen ervaren. Thaise mensen zijn zo lief en behulpzaam, Thais eten is heerlijk en de natuur is prachtig! Lees meer...

Hoe ziet een werkdag in het Thaise onderwijs eruit?

Lesgeven op een school in Thailand

Als vrijwilliger word je ’s ochtends enthousiast ontvangen door de leerlingen die niet kunnen wachten om Engels met je te leren spreken. De meeste lesgeef projecten vinden plaats op basisscholen, waar je leerlingen tussen 7-16 jaar oud onderwijst. Nadat de openingsceremonie voor de Koning heeft plaatsgevonden komen zij naar jouw lokaal. Je begint naast een leraar, maar je kunt er ook voor kiezen om de lessen alleen, of samen met een andere vrijwilliger te geven.

Tijdens de lunch word je overdonderd door alle aandacht. De leerlingen zijn namelijk ontzettend nieuwsgierig naar het westerse leven en daarom is het een goed idee om foto’s mee te nemen van jouw familie en omgeving. Bij veel scholen is er genoeg ruimte om in de lunchpauze ook spelletjes met de kinderen te doen; springtouwen is erg populair!

Lesgeven aan kinderen in Thailand

De lessen duren tot in de middag, daarna ben je vrij om de avond zelf in te vullen. Krabi ligt vlak bij het strand en biedt een uitgelezen kans om met de andere vrijwilligers de dag ontspannen af te sluiten.

Ook in de weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Dit project als basis voor jouw stage in het buitenland

De informatie onder projectoverzicht geeft precies weer wat je kan verwachten als jij aan dit project gaat deelnemen. Ben jij student en volg jij een opleiding die gerelateerd is aan dit project? Dan is het ook mogelijk om dit project als basis van jouw buitenlandse stage te gebruiken. Studenten zij bij ons meer dan welkom! Uiteraard zullen we er alles aan doen om eerst de eventuele eisen vanuit je studie af te stemmen op het project, zodat jij er zeker van bent dat je je studiepunten behaald.

Alles wat je moet weten over een stage in het buitenland met Projects Abroad kun je lezen op de algemene pagina over stages.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲