You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Minor in het buitenland voor studenten

Als je een minor volgt zoals Internationalisering of Global Development Issues, kun je deze vaak deels invullen met een project in het buitenland. Zo kun je een leerzame ervaring opdoen voor jezelf en je CV, maar tegelijkertijd bijdragen aan een waardevol lokaal project. Zo zijn er onder andere projecten op de gebieden sociale zorg, bouwen, natuurbehoud & milieu, microkrediet en gezondheidszorg. Projects Abroad heeft sinds 1992 ervaring met vrijwilligersprojecten en stages in ontwikkelingslanden wereldwijd en helpt je graag het juiste project te kiezen dat goed aansluit bij jou en je minor.

Welke projecten zijn geschikt voor een minor?

Projects Abroad vrijwilligers helpen bij microkrediet project in Tanzania

Bijna alle projecten van Projects Abroad zijn geschikt voor een minor. Welk project voor jou het beste is, hangt af van bijvoorbeeld jouw opleiding, interesses, taalvaardigheden en periode waarin je gaat. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een sociaal project met kinderen in Madagaskar, een natuurbehoud project in de amazone van Peru, een microkrediet project voor lokale ondernemers in Cambodja of een Public Health project in Ghana.

Bekijk het overzicht van projecten en bestemming om te bekijken wat er bij jou past. De meeste projecten lopen het hele jaar door waarbij je zelf een startdatum en het aantal weken kunt kiezen (met een minimum van 2, 3 of 4 weken). Als je geen keuze kunt maken, niet direct een project kunt vinden dat bij je past of je hebt vragen, neem dan contact op.

Hoe regel ik een minor in het buitenland met Projects Abroad?

Projects Abroad vrijwilliger geeft Engelse les in Afrika

Een minor regel je eigenlijk hetzelfde als een ‘gewoon’ vrijwilligersproject of een stage. Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een land en project – eventueel met onze hulp – dan kun je je gaan inschrijven via het online inschrijfformulier. Als je voorkeuren of eisen vanuit de opleiding hebt, vermeld je deze erbij op het inschrijfformulier. Vervolgens gaan we je officieel accepteren en helpen we je verder met alle voorbereidingen. Eenmaal in de bestemming wordt je opgehaald door een van de lokale Projects Abroad medewerkers en krijg je een introductie in je nieuwe woon- en werkomgeving.

Als je twijfelt of een project wel geschikt is, dan bespreken we graag met jou en onze collega’s ter plaatse de mogelijkheden. Laat ons dan ieder geval weten wat jouw voorkeuren zijn en welke eisen er vanuit de opleiding zijn. Je kunt dit formulier invullen zodat we een compleet beeld hebben van jouw ideale minor in het buitenland en onze collega’s in het land van jouw voorkeur goed kunnen inschatten of het inderdaad haalbaar is.

Meer informatie

In de loop der jaren hebben we veel ervaringsverhalen van studenten verzameld. Deze verhalen geven je een goed beeld van mogelijkheden in het buitenland. In het 4-stappenplan vind je extra informatie over deelname aan de vrijwilligersprojecten.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag onze fondsenwervingsgids meteen aan:Bedankt voor het downloaden van onze fondsenwervingsgids. Wil je graag met ons in contact blijven, vul dan hieronder je contactgegevens en eventuele vragen in. Daarna nemen we binnen 3 werkdagen contact met je op. Ook kun je je via onderstaand formulier inschrijven voor onze nieuwsbrief.


-->
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲