You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren archeologen en geologen in Peru

Overzicht
 • Waar: Huyro, Lucumayo Valley
 • Type projecten: Inca archeologie
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het organiseren en uitvoeren van veldwerk (wandelingen, opgravingen en in kaart brengen), help je bij trainingen/workshops en andere werkzaamheden met de lokale bevolking.
 • Accommodatie: In een groepsverblijf
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een afgeronde bachelor opleiding archeologie of geologie en goede Engelse taalvaardigheden (Spaans is niet vereist, maar wel zeer aan te raden)

Toerisme kan plaatsen van archeologisch belang soms nieuw leven inblazen. Op het moment gebeurt dit op een klein aantal archeologische Incaplaatsen. In samenwerking met COPESCO proberen we dit naar een veel groter deel van Peru uit te breiden.

Hoe kunnen archeologen en geologen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Peru?

Vrijwilligerswerk archeoloog in Peru

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als archeoloog of geoloog gebruiken om de lokale Peruaanse teams te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Samen met een onderzoeksteam een rapport opstellen over de geschiedenis en de geologisch aspecten van nieuwe Inca-nederzettingen.
 • Archeologische veldwerk-projecten organiseren, met veldwandelingen, opgravingen en het in kaart brengen van de gevonden informatie.
 • Helpen bij trainingen voor Projects Abroad-vrijwilligers op andere plaatsen (facultatief)
 • Vrijwilligerswerk op andere gebieden, zoals Community Development projecten en bewustmakingscampagnes.

Het archeologische project wordt uitgevoerd in samenwerking met COPESCO en de INC (Instituto National y Cultural). Dit houdt in dat het beschikbare werk tot op zeker hoogte afhangt van de prioriteiten van de INC tijdens jouw verblijf.

Normaal gesproken werken de vrijwilligers 5 dagen per week en hebben het weekend vrij om te ontspannen, bijvoorbeeld in een dorp of stad in de buurt. Gemiddeld heb je tijdens een werkweek 2-2-3 dagen veldwerk en werk je 2-3 dagen aan gemeenschapsprojecten.

Het natte seizoen in Peru loopt van december tot midden maart. Tijdens deze periode is er maar een beperkte hoeveelheid veldwerk, een gegeven waar vrijwilligers bij hun planning rekening mee moeten houden.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als archeoloog of geoloog betekenen?

Archeologie vrijwilliger in Peru

Het project geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen in een van de beroemdste archeologische gebieden ter wereld. Je werkt samen met gerespecteerde, ervaren archeologen en geologen die graag ideeën met je uitwisselen. Bovendien krijg je de kans om hulp te bieden aan lokale gemeenschappen en jouw passie voor archeologie met anderen te delen.

Je brengt tijd door in een nieuwe omgeving die je nog niet kent en leert een andere cultuur en levenswijze kennen. Het team en de lokale bevolking in Peru willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit ‘culturele uitwisseling’ en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Peru zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een huis met vrijwilligers en het lokale personeel, in het stadje Huyro
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit archeologische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲