You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren archeologen in Roemenië

Overzicht
 • Waar: Deva, Alba Iulia district
 • Type projecten: Archeologie (Neolithische, Romeinse en Middeleeuwse opgravingen)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het meewerken bij opgravingen, het bestuderen van voorwerpen, onderzoeksrapporten schrijven en het geven van workshops voor lokale studenten of collega’s.
 • Accommodatie: In een verblijf met andere vrijwilligers
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, van april t/m eind oktober (november t/m maart is te koud voor opgravingen)
 • Vereisten: Een afgeronde bachelor opleiding archeologie en goede Engelse taalvaardigheden

Dit archeologische vrijwilligersproject helpt met het ontdekken, opgraven en catalogiseren van belangrijke historische plaatsen. Roemenië heeft een grote verscheidenheid aan Neolitische, Romeinse en middeleeuwse nederzettingen van archeologisch belang. Ons archeologisch project bevindt zich in de regio rond Deva, in Transylvanië, en biedt volop gelegenheid om je kennis en vaardigheden te verbeteren en andere professionals te helpen met hun werk.

Hoe kunnen archeologen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Roemenië?

Vrijwilligerswerk archeoloog in Roemenië

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als archeoloog gebruiken om de lokale Roemeense teams te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Het bestuderen, samen met een archeologisch team, van de bij de opgravingen gevonden artefacten en andere materialen.
  • Foto’s nemen.
  • Gedetailleerde tekeningen maken van de individuele vondsten.
  • De nieuwe vondsten vergelijken met andere artefacten.
  • Waar mogelijk de gevonden artefacten helpen restaureren.
 • Archeologische onderzoeksrapporten schrijven en publiceren over de opgravingen waar je bij betrokken was of de artefacten die je hebt bestudeerd. Dit kan gepubliceerd worden online, in magazines of kranten waarin aandacht wordt besteed aan de archeologie in Roemenië.
 • Het voorbereiden en geven van workshops voor andere archeologen of studenten geschiedenis en archeologie. De workshops gaan bij voorkeur over jouw eigen specialisme, bijvoorbeeld restauratie, archeologische antropologie, etc.

Omdat er veel verschillende archeologische vindplaatsen bij dit project betrokken zijn, hangt de plaats waar jij als archeoloog komt te werken af van wat er beschikbaar is tijdens jouw verblijf.

Voor Neolithische opgravingen werken we samen met het Roemeens Nationaal Historisch Museum en met de leidinggevende Roemeense archeoloog Professor Dragomir Popovici.

Onze Romeinse opgravingen bevinden zich in het Alba Iulia district van Deva. Hier werken we samen met de archeologische faculteit van de Universiteit van Alba Iulia en het plaatselijke museum.

Voor de Middeleeuwse periode richten we ons voornamelijk op opgravingen in verschillende delen van Transylvanië. Het gaat hier zowel om opgraven als om het verzamelen van informatie die van belang is voor het restaureren van middeleeuwse gebouwen en structuren. Deze opgravingen staan onder leiding van de lokale archeologisch specialiste Dr Daniela Marcu.

Het project loopt van april/mei tot eind oktober. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als archeoloog betekenen?

Archeologie vrijwilliger in Roemenië

Het project geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen bij boeiende archeologische opgravingen. Je levert een belangrijke bijdrage aan doorlopende projecten en helpt met nieuwe ontdekkingen en vondsten. Je werkt samen met gerespecteerde, ervaren professionals die graag ideeën met je uitwisselen. Bovendien heb je de kans om met jouw vrijwilligerswerk hulp te bieden aan de lokale gemeenschappen en jouw passie voor archeologie met anderen te delen.

Je brengt tijd door in een nieuwe omgeving die je nog niet kent en leert een andere cultuur en levenswijze kennen. Het team en de lokale bevolking in Roemenië willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit ‘culturele uitwisseling’ en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Roemenië zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een onderkomen met andere vrijwilligers, dicht bij de archeologische opgraving.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit archeologische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲