You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Business vrijwilligerswerk met ervaring: projecten voor professionals

Overzicht

Bij Projects Abroad PRO kun je als vrijwilliger met ervaring in de professionele zakenwereld deelnemen aan ontwikkelingsprojecten. Al onze business projecten bevinden zich in ontwikkelingslanden en zijn perfect geschikt voor pas afgestudeerden of consultants, zakenmensen en managers tijdens een sabbatical.

We werken samen met verschillende soorten partners, zoals NGO’s (niet-gouvernementele organisaties), microfinancieringsprojecten en ondernemers. Een goed voorbeeld is ons Business Development vrijwilligersproject voor ondernemers in Zuid-Afrika. Maar je kunt je kennis en ervaring ook inzetten als vrijwilliger op het microfinancieringsproject in Tanzania. Een overzicht van alle beschikbare projectmogelijkheden vind je op de navigatiebalk links.

Tijdens deze vrijwilligersprojecten werk je samen met ervaren professionals met wie je kennis en ideeën kunt uitwisselen. Je ontmoet ook minder gekwalificeerde mensen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Dit ‘peer-to-peer’-contact zorgt ervoor dat jouw vrijwilligerswerk ook op lange termijn een positieve impact heeft.

Waarom zoeken we professionele zakenmensen voor vrijwilligerswerk?

Wij geloven dat je bedrijven in ontwikkelingslanden het best kunt helpen door goed te luisteren naar hun behoeften. We proberen ook support te geven waar dat nodig is. Onze partners willen de economische groei vergroten, de personeelstraining ontwikkelen en hun faciliteiten en infrastructuur verbeteren. Vrijwilligers uit de professionele zakenwereld met hun specifieke business-ervaring en kwalificaties kunnen een belangrijke rol spelen bij dit ontwikkelingsproces.

Je kunt bijvoorbeeld marketingadvies geven aan jonge ondernemers, of de managementstructuur van grote bedrijven evalueren en helpen verbeteren. Misschien kun je, als gekwalificeerd IT-specialist of webdesigner, helpen met het ontwerpen en implementeren van IT-systemen en websites. Omdat we met een grote verscheidenheid van non-profit organisaties, overheidsinstellingen en bedrijven werken, kun je een vrijwilligersplek kiezen waar je de meeste impact kunt hebben. Hierdoor word je niet alleen zelf een fantastische ervaring rijker, maar ben je er ook zeker van dat jouw vrijwilligerswerk echt verschil maakt.

Alle beschikbare business projecten voor vrijwilligers vind je op de linker navigatiebalk bovenaan deze pagina.

Mocht je hier geen business project vinden waar jouw specifieke ervaring en vaardigheden bij aansluiten, neem dan contact met ons op. Wij zullen proberen om iets te organiseren wat bij jouw expertise past.

Professional Business projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲