You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren dierenartsen en dierenartsassistenten in Mexico

Overzicht
 • Waar: Guadalajara
 • Type projecten: Diergeneeskunde
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale specialisten. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het assisteren bij of uitvoeren van operaties, het geven van vaccinaties en andere voorkomende werkzaamheden zoals administratie en dierenverzorging.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevant bachelor diploma en goede Engelse taalvaardigheden (en bij voorkeur ook minstens een basis Spaans)

Bij het dierengeneeskunde project in Mexico werk je als ervaren dierenarts of dierenverpleegkundige in een kleine kliniek die onder leiding staat van de universiteit van Guadalajara, waar je de andere medewerkers en vrijwilligers helpt.

Hoe kunnen gekwalificeerde dierenartsen of dierenartsassistenten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Mexico?

Met jouw vaardigheden en ervaring zullen je dagelijkse taken variëren van dierenverzorging tot het assisteren of uitvoeren van chirurgische ingrepen. Je zult omgaan met cliënten en helpen met het coördineren van het dagelijkse verloop van werkzaamheden in het ziekenhuis, alsook de administratie beheren van vaccinaties en medicatie.

Vrijwilligerswerk dierenarts in Mexico

Je hebt ook de keuze om de ‘education officer’ te helpen met onderzoek en de bewustwording te verhogen over ziektes en dierenwelzijn.

Als ervaren dierenarts of dierenverpleegkundige werk je in bepaalde gevallen niet onder toezicht zodat de lokale artsen tijd hebben om andere taken uit te voeren.

Je werkt ongeveer 25 tot 35 uur per week, soms ook buiten de kantooruren. Dit zal afhangen van je individuele project en welke rol je inneemt in samenspraak met je project coördinator.

Houd er rekening mee dat dit project niet beschikbaar is tijdens de paas- en kerstvakantie en tijdens de eerste weken van augustus. Gedurende deze tijd kun je deel nemen aan ons dier- en natuurbehoud project in Mexico.

Wat kan dit project voor mij als dierenarts of dierenartsassistent betekenen?

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Het geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in diergeneeskundige behandelingen.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden die ongetwijfeld zullen bijdragen aan je loopbaan als dierenarts of dierenverpleegkundige. Deze kunnen zijn:

 • Samenwerken met het ziekenhuispersoneel om meer efficiënte en effectieve systemen op de werkplek te ontwikkelen.
 • Samenwerken met het lokaal diergeneeskundig personeel om ‘Outreach’ programma’s te ontwikkelen in de lokale gemeenschap.
 • Je expertise gebruiken als diergeneeskundige in het opleiden van het personeel en vrijwilligers.
 • Je expertise gebruiken in de verzorging en behandeling van dieren in de kliniek.
 • Je initiatief en probleemoplossende vaardigheden gebruiken voor het ontwikkelen, opzetten en beheren van projecten/programma 's.
 • Ontwikkelen en bijdragen aan projectevaluatierapporten om te helpen met de continuïteit tussen de vrijwilligers.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Mexico zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Mexicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Ben je nog niet afgestudeerd, maar heb je wel al minstens drie jaar dierengeneeskunde gestudeerd aan de universiteit, dan kan je ook deelnemen aan ons reguliere dierengeneeskunde project in Mexico.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲