You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor gekwalificeerde artsen in Nepal

Overzicht
 • Waar: Chitwan
 • Type projecten: Ziekenhuis of kliniek
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het geven van lezingen en trainingen, het ontwikkelen van protocollen en het observeren en evalueren van je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een erkende (BIG)registratie als arts, minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Als vrijwilliger op dit medische project bied je zorg van vitaal belang aan de patiënten van een ziekenhuis of gezondheidskliniek in Chitwan, Nepal. Zij zoeken gekwalificeerde artsen om advies te geven op het gebied van gezondheidszorg en patiënten te behandelen.

In Nepal heeft slechts 15% van de bevolking toegang tot de nationale gezondheidszorg. Het ziekenhuis waar Projects Abroad mee samenwerkt rekent ongeveer 1/5 van wat veel ziekenhuizen in Kathmandu rekenen. Hierdoor heeft de arme bevolking ook toegang tot betere gezondheidszorg. Ook is er een speciaal fonds van het ziekenhuis, deels gesponsord door Projects Abroad, waarmee sommige patiënten voor een kleine eigen bijdrage of voor niks behandeld kunnen worden.

Dit medische project is perfect geschikt voor mensen met ervaring in de gezondheidszorg die als vrijwilliger in het buitenland willen werken, zoals artsen die een sabbatical genomen hebben.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren artsen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Nepal?

Als vrijwillige arts kun je jouw kennis en ervaring gebruiken om je lokale collega's te helpen de gezondheidszorg te verbeteren. De meeste instellingen waar vrijwilligers werken hebben in principe voldoende personeel, maar vrijwilligers zijn wel erg belangrijk om de kwaliteit te verbeteren.

Vrijwilligers krijgen soms ook de kans om deel te nemen aan outreach programma's voor kwetsbare groepen in de omgeving.

Vrijwilligerswerk als arts in Nepal

Mogelijke werkzaamheden die je als vrijwilliger kunt doen zijn:

 • Het organiseren en geven van lezingen, workshops en trainingen voor medewerkers en studenten in het ziekenhuis of in de gezondheidskliniek.
 • Meehelpen met het ontwikkelen van protocollen.
 • Het observeren van en soms meewerken met lokaal personeel dat patiënten behandelt om meer inzicht te krijgen in de gezondheidszorg in Nepal.
 • Waar mogelijk deelnemen aan outreach programma's in de omgeving

Door duidelijke verschillen in de lokale faciliteiten, geneeskunde, taal en cultuur heb je tijd nodig om te observeren en je lokale collega's te leren kennen. Als je eenmaal gewend bent zijn er meer kansen om zelf kennis over te dragen en zelf praktisch werk te doen.

De meeste vrijwilligers werk van 9.00 tot 17.00 op maandag t/m vrijdag, maar dit kan variëren. Houd er rekening mee dat veel artsen wel Engels spreken, maar de meeste patiënten niet.

Dit project loopt het hele jaar door waardoor je zelf de startdatum kunt bepalen. Besef dat je enige tijd nodig hebt om te wennen aan het land en de cultuur en om vertrouwen te winnen van je lokale collega's. Daarom is het voor zowel jezelf als het project zinvoller als je meerdere maanden kunt blijven.

Wat kan dit project voor mij als arts betekenen?

Arts als vrijwilliger in Nepal

Door vrijwilligerswerk als arts in Nepal te doen kun je observeren hoe geneeskunde wordt beoefent in een ontwikkelingsland. Ook zul je ziektes, medische condities en behandelingen zien die je normaal niet vaak zal tegenkomen. Ook doe je zelf nieuwe vaardigheden op door lokale medewerkers en studenten te trainen.

Door de samenwerking met je lokale collega's leer je de Nepalese cultuur en levenswijze kennen. Zowel het medische team als de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Nepal zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Nepalees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties of ervaring beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere geneeskunde project in Nepal.

Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲