You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren ergotherapeuten in Nepal

Overzicht
 • Waar: Kathmandu
 • Type projecten: Ziekenhuis of centrum voor mensen met beperkingen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van actieplannen voor patiënten, het behandelen van patiënten en het trainen van je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma ergotherapie, bij voorkeur minimaal 2 jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden.

Als ergotherapeut op dit medische vrijwilligersproject in Nepal werk je in verschillende centra in Kathmandu, waaronder een ziekenhuis en centra voor personen met beperkingen, zoals spierdystrofie en hersenverlamming. Ergotherapie is momenteel geen algemeen erkend beroep in Nepal. Je wordt betrokken in een uitdagend en innovatief project: het leggen van de fundamenten en het maken van een reële impact. Dit is een kans om het concept van ergotherapie vorm te geven in Nepal.

Dit project is ideaal voor iedereen die gekwalificeerd is en geïnteresseerd in vrijwilligerswerk, ook voor ergotherapeuten die toe zijn aan een carrière break is het ideaal.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren ergotherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Nepal?

Ergotherapie wordt in Nepal niet op grote schaal uitgeoefend. Er is een reële behoefte aan het ontwikkelen van ergotherapie en het verbeteren van rehabilitatie in een land waar de zorgverlening erg laag is volgens de internationale normen. Je taken zullen bestaan uit:

Vrijwilligerswerk ergotherapeut in Nepal

 • Opstellen van actieplannen en doelstellingen voor patiënten.
 • Behandelen van patiënten.
 • Opleiden van lokale medewerkers:
  • over de rol van ergotherapie en hoe het kan worden toegepast bij de revalidatie van de patiënt
  • over de basis therapie technieken
 • Trainen van verzorgers.

Vrijwilligers die willen deelnemen aan dit project moeten zelfzeker en in staat zijn om zelfstandig te werken. In het centrum werken waarschijnlijk geen andere ergotherapeuten.

Het leidinggevend personeel en de medewerkers van Projects Abroad spreken Engels, maar de meeste patiënten niet.

Je werkt 4 uur per dag, van maandag tot vrijdag, maar dit kan soms variëren.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar bent en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale verblijfsduur is 2 weken. Voor vrijwilligers is het belangrijk om te weten dat het tijd kost om je aan te passen aan de verschillen en het vertrouwen te winnen van het lokale personeel. Vrijwilligers hebben er daarom baat bij om voor een langere periode deel te nemen aan het project want hoe langer je blijft, hoe meer je er uit haalt.

Wat kan dit project voor mij als ergotherapeut betekenen?

Ergotherapeut als vrijwilliger in Nepal

Dit vrijwilligersproject geeft je de mogelijkheid ervaring op te doen in de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise te verbeteren en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Je leert de cultuur en de manier van leven in Nepal kennen door om te gaan met je collega’s. Je collega’s en je patiënten zullen ook graag leren over jouw leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Nepal zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Nepal, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar je niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲