You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren fysiotherapeuten in Bolivia

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Type projecten: Brandwondenafdeling in een ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het behandelen van patiënten, voorlichting en advies geven aan patiënten, hun familie en je lokale collega’s en behandelplannen opstellen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma fysiotherapie en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau)

Als fysiotherapeut op dit medische vrijwilligersproject behandel je patiënten in en rond de stad Cochabamba. Het project richt zich vooral op een brandwondencentrum waar kinderen van onder de 16 jaar worden verpleegd. Ongeveer 70% van de Boliviaanse bevolking leeft onder de armoedegrens en heeft niet of nauwelijks toegang tot medische zorg. Wij werken met Hospital Viedma waar iedereen de zorg krijgt die hij nodig heeft, onafhankelijk van sociale status. Het brandwondencentrum is van vitaal belang, maar kampt met een gebrek aan middelen en heeft hulp nodig van gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeuten.

Dit fysiotherapie-project is perfect geschikt voor gekwalificeerde professionals die als vrijwilliger in het buitenland willen werken of ervaren fysiotherapeuten tijdens een sabbatical.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Bolivia?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd fysiotherapeut gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

Vrijwilligerswerk fysiotherapeut in Bolivia

 • Patiënten behandelen die fysiotherapie nodig hebben. Het werk bestaat uit o.a.:
  • Met de patiënten werken om de fysieke oorzaak van het probleem vast te stellen.
  • Patiënten helpen die problemen hebben met gewrichten of rugwervels.
  • Patiënten helpen revalideren na een ongeval, lichamelijk letsel of een beroerte.
 • Patiënten en hun verzorgers voorlichting en advies geven over hoe ze hun lichamelijke gezondheidstoestand kunnen verbeteren en/of letsel of aandoeningen kunnen voorkomen.
 • Een behandelplan maken dat ouders laat zien hoe ze bepaalde fysiotherapeutische oefeningen met hun kinderen kunnen doen.
 • Workshops geven aan de lokale fysiotherapeuten, bijvoorbeeld over nieuwe behandelmethoden voor bepaalde soorten brandwonden.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere zorgcentra werken (facultatief).

Het Viedma ziekenhuis beschikt over moderne voorzieningen en heeft een nieuwe afdeling voor vrouwen en kinderen, maar de afdeling voor brandwonden is vervallen en de financiële middelen zijn beperkt.

Het brandwondencentrum bevindt zich op de afdeling pediatrie. Er zijn vier kamers, waarvan er één in een Intensive care-afdeling veranderd kan worden, als dat nodig is. Elke kamer heeft twee tot vijf bedden. Verder zijn er badkamers voor het ziekenhuispersoneel en de patiënten, een operatiezaal en cleanroom, een verkleed- en voorbereidingsruimte en een rudimentaire fysiotherapieruimte.

Als vrijwilliger op dit fysiotherapie-project werk je van acht uur 's ochtends tot vier uur 's middags, van maandag tot en met vrijdag. Verder kun je ook deelnemen aan door Projects Abroad georganiseerde fysiotherapie workshops.

Dit vrijwilligersproject richt zich vooral op het brandwondencentrum, maar we werken ook met andere medische instituten en klinieken. Als je een specifieke interesse of expertise hebt, laat het ons dan weten.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als fysiotherapeut betekenen?

Fysiotherapeut als vrijwilliger in Bolivia

Dit fysiotherapie-project geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen met vrijwilligerswerk in het buitenland, waar je werkt met een gebrek aan middelen. Soms krijg je te maken met traumatische gevallen en hierdoor leer je goed onder druk te werken. Je werkt met gekwalificeerde Boliviaanse professionals die graag ideeën met je uitwisselen en van wie je leert hoe zij patiënten behandelen.

Door de samenwerking met je nieuwe collega's leer je de Boliviaanse cultuur en levenswijze kennen. Het lokale (para)medische team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Fysiotherapeut in Bolivia

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Bolivia zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Boliviaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere fysiotherapie project in Bolivia.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲