You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren fysiotherapeuten in Cambodja

Overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Humanitaire organisatie voor oorlogsslachtoffers (mensen met beperkingen) of een centrum voor baby’s en kinderen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het evalueren van de problemen van patiënten, ergotherapie programma’s ontwikkelen en uitvoeren, vooruitgang van patiënten volgen, observeren en evalueren van lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een vrijwilligersappartement
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 8 weken (voor project met oorlogsslachtoffers) of 4 weken (voor project met baby’s en kinderen)
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma fysiotherapie, bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Als fysiotherapeut op dit medische vrijwilligersproject behandel je volwassen patiënten in Phnom Penh, die als gevolg van de oorlog kampen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen. Veterans International (VI) is een internationale humanitaire organisatie die zich richt op de oorzaken, het verloop en de gevolgen van de oorlog door middel van belangenbehartigingsprogramma's en het verlenen van hulp aan de slachtoffers. De missie van VI is het ondersteunen van personen met een handicap in Cambodja, die het slachtoffer zijn van oorlog en welke de armsten zijn onder de armen en achtergestelden binnen de samenleving. Ze hebben het doel om deze mensen kracht bij te zetten zodat zij een beter leven voor zichzelf en hun families op kunnen bouwen.

Jouw hulp als vrijwilliger is echt nodig om de kwaliteit van leven voor deze oorlogsveteranen te verbeteren. Dit fysiotherapie-project is perfect geschikt voor gekwalificeerde professionals die als vrijwilliger in het buitenland willen werken of ervaren fysiotherapeuten tijdens een sabbatical.

Vrijwilligerswerk fysiotherapeut in Cambodja

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Cambodja?

Veterans International is een internationale humanitaire organisatie. Zij houden zich bezig met oorlogsslachtoffers en een groot deel van hun werk is op het gebied van fysiotherapie. Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd fysiotherapeut gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Patiënten onderzoeken om de fysieke oorzaak van het probleem vast te stellen.
 • Behandelmethoden en programma's ontwikkelen en evalueren.
 • Patiënten helpen die problemen hebben met gewrichten of rugwervels.
 • Patiëntendossiers bijhouden en rapporten schrijven.
 • Patiënten en hun verzorgers voorlichting en advies geven over hoe ze hun lichamelijke gezondheidstoestand kunnen verbeteren en/of letsel of aandoeningen kunnen voorkomen.

Je werkt 18 tot 35 uur per week, soms buiten kantooruren, afhankelijk van hoe jouw rol zich ontwikkeld.

Dit fysiotherapie-project loopt het hele jaar door. Voor dit project wordt een minimale deelname van 2 maanden gevraagd. Wanneer je enkel voor 1 maand kunt inzetten kun je terecht bij het National Baby and Children Centre. In dit centrum worden ongeveer 115 vondelingen verzorgd, waarvan velen lichamelijke beperkingen hebben.

Gezocht: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere specialisten in Cambodja

Fysiotherapeut als vrijwilliger in Cambodja

In Cambodja werken we ook in een speciaal opvangcentrum voor kinderen en volwassenen met een beperking. Omdat dit centrum erg onderbemand is, zijn er dringend vrijwilligers nodig met kennis en ervaring op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Ook andere specialisten gericht op kinderen met uiteenlopende beperkingen zijn meer dan welkom. In de zomer van 2014 hebben vrijwilligers gewerkt aan het opknappen en inrichten van een snoezelkamer en een ruimte voor fysiotherapie. Nu zijn er hard vrijwilligers nodig om de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Lees meer in het Projects Abroad Care Management Plan voor de sociale projecten in Cambodja. Van vrijwilligers verwachten we dat ze minimaal 3 jaar een relevante studie hebben gevolgd. Heb je dit niet of twijfel je, dan kun je als ‘gewone’ sociale vrijwilliger helpen bij dit waardevolle project.

Wat kan dit project voor mij als fysiotherapeut betekenen?

Op dit fysiotherapie-project werk je met gekwalificeerd medisch personeel in Cambodja. Zij laten je kennis maken met allerlei behandelingsmethoden die in ontwikkelingslanden worden gebruikt. Jij kunt hun advies en tips geven gebaseerd op je ervaring in eigen land. Je ontwikkelt je eigen vaardigheden omdat je nieuwe problemen tegenkomt en moet werken met een gebrek aan middelen.

Door de samenwerking met je nieuwe collega's leer je de Cambodjaanse cultuur en levenswijze kennen. Het lokale (para)medische team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Cambodja zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een huis met andere vrijwilligers, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • Iemand van het lokale team kookt je maaltijden.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Vervoer van- en naar de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere fysiotherapie project in Cambodja.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲