You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren massagetherapeuten in Roemenië

Overzicht
 • Waar: Brasov
 • Type projecten: Zorgcentra
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan workshops voor je lokale collega’s, kinderen en volwassenen behandelen, voorlichting geven aan patiënten en hun ouders.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een erkend diploma massagetherapie en goede Engelse taalvaardigheden. Er is ook behoefte aan mensen met ervaring op het gebied van creatieve therapie en muziektherapie.

Als massagetherapeut op dit medische vrijwilligersproject help je kansarme patiënten in zorgcentra in Brasov. Je werkt met kinderen die verstandelijke of lichamelijke beperkingen hebben. Veel van deze kinderen lijden onder het stigma dat in Roemenië helaas nog steeds op mensen met een beperking rust. Je kunt daarom een groot verschil in hun leven maken.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren massagetherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Roemenië?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd massagetherapeut gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Workshops geven aan het lokale personeel van zorgcentra.
 • Informatie geven aan het team, de patiënten en de ouders over de toepassing van massage als behandelwijze voor kinderen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen en ook als relaxatie.
 • Werken met kinderen met een beperking en het lokale zorgpersoneel in zorgcentra
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in de lokale ziekenhuizen werken om hun de basisprincipes en de uitoefening van massagetherapie bij te brengen. (facultatief).

We werken met twee zorgcentra in Brasov. In het eerste centrum werk je met kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud of met volwassenen. In het tweede zorgcentrum werk je met kinderen tussen de 4 en 16 jaar. Door de afwisseling van centra kun je jouw kennis en ervaring delen met een groot aantal professionele zorgverleners.

Als massagetherapeut op dit vrijwilligersproject werk je ongeveer zes uur per dag, van maandag tot en met vrijdag. Op je eerste dag in Roemenië bepaal je samen met je supervisor je uiteindelijke werkrooster.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als massagetherapeut betekenen?

Vrijwilligerswerk massage therapeut in Roemenië

Dit medische project geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen met vrijwilligerswerk in het buitenland en het lokale team de patiënten en de verzorgers te leren hoe massagetherapie effectief toegepast kan worden. Je werkt met ervaren medische professionals met wie je kennis en ideeën uit kunt wisselen. Door het werken onder druk en het gebrek aan middelen verbeter je ook jouw eigen vaardigheden.

Je brengt veel tijd door in de lokale gemeenschap en leert zo de Roemeense cultuur en levenswijze kennen. Het lokale medische team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Roemenië zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Roemeens gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲