You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren verpleegkundigen in Jamaica

Overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het verzorgen van de patiënten, het controleren en toedienen van medicatie, het observeren en evalueren van lokale studenten en meewerken aan medical outreach programma’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk (houd wel rekening met de registratie bij de Jamaican Medical Council – dit neemt ongeveer 3 maanden tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving)
 • Vereisten: Een erkende (BIG) registratie als verpleegkundige (+ registratie bij de Jamaican Medical Council - dit neemt ongeveer 3 maanden tijd in beslag. Projects Abroad helpt je hierbij na jouw inschrijving) en goede Engelse taalvaardigheden. Wil je langer dan 30 dagen in Jamaica blijven, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit aanvragen. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 5 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies.

Als verpleegkundige op dit medische vrijwilligersproject verzorg je patiënten in een ziekenhuis in Mandeville, Jamaica. De gezondheidszorg in Jamaica kampt met een tekort aan middelen en gespecialiseerd medisch personeel, zoals gekwalificeerde verpleegkundigen. Zij hebben hulp van vrijwilligers nodig om de werklast te verlichten en extra training te bieden.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren verpleegkundigen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Jamaica?

Vrijwilligerswerk verpleegkundige Jamaica

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd verpleegkundige gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Ondersteuning van het lokale ziekenhuispersoneel bij de medische behandeling en verzorging van de patiënten, o.a.:
  • Het verbinden van wonden, het controleren van de polsslag, het opnemen van de bloeddruk en temperatuur, etc.
  • Het controleren en toedienen van medicijnen en het geven van injecties.
  • Het aanleggen van infusen en uitvoeren van bloedtransfusies.
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren en organiseren in nabij gelegen dorpen en steden.
 • Het werk van de lokale studenten en junior-verpleegkundigen observeren en evalueren en hun waar nodig nieuwe vaardigheden leren.
 • Trainingen organiseren voor Projects Abroad-vrijwilligers die in andere ziekenhuizen en medische instituten werken (facultatief).

Het Mandevile Regional Hospital (MRH) heeft een capaciteit van 164 bedden. Het is het grootste ziekenhuis in Mandeville en biedt een groot aantal specialistische behandelingen. Als verpleegkundige op dit vrijwilligersproject werk je minstens vijf uur per dag, van maandag tot en met vrijdag.

Er zijn ook vrijwilligersplekken in andere ziekenhuizen en medische klinieken beschikbaar, mocht je specifieke interesses hebben waar de medische projecten in het MRH niet bij aansluiten.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als verpleegkundige betekenen?

Dit vrijwilligerswerk in het buitenland geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen met het verplegen van verschillende soorten patiënten in een ontwikkelingsland. Je kunt kennis en ideeën uitwisselen met je collega-verpleegkundigen en van hen leren. Je zult ook in aanraking komen met ziekten en behandelmethoden die je in eigen land waarschijnlijk nog nooit hebt gezien.

Doordat je tijd doorbrengt met de lokale verpleegkundigen en patiënten leer je de Jamaicaanse cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Jamaica zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Jamaicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Om zelfstandig patiënten te kunnen verplegen heb je als verpleegkundige op dit vrijwilligersproject een tijdelijke vergunning nodig van de Jamaican Medical Association. Houd er rekening mee dat deze registratie extra kosten met zich mee brengt, momenteel US$50, welke niet is inbegrepen bij de projectprijs. Je kunt deze voor je vertrek aanvragen, waarbij je ondersteuning kunt krijgen van de Projects Abroad, bijvoorbeeld bij het verkrijgen en invullen van de vereiste formulieren. Dit proces neemt ongeveer 3 maanden in beslag, plus eventueel de tijd die nodig is om de vereiste documenten naar het Engels te vertalen.

Wil je langer dan een maand vrijwilligerswerk doen, dan moet je vooraf een visum aanvragen en - los van het visum - een work permit. Hier heb je een aantal documenten voor nodig en hoewel het niet ingewikkeld is, moet je wel uiterlijk 4 maanden voor vertrek beginnen met deze aanvraag. Je krijgt van ons de benodigde instructies.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲