You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren verpleegkundigen in Nepal

Overzicht
 • Waar: Chitwan
 • Type projecten: Ziekenhuis
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het organiseren en leiden van lezingen en workshops voor medewerkers en studenten in het ziekenhuis, deelnemen aan medical outreach programma’s en het observeren en evalueren van je lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een bachelor diploma verpleegkunde, een erkende (BIG)registratie als verpleegkundige, minimaal 2 jaar werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Als gekwalificeerd verpleegkundige op het medisch vrijwilligersproject in Nepal, werk je voornamelijk in een privaat opleidingsziekenhuis in Chitwan. Slecht 15% van de bevolking in Nepal wordt voorzien door de National Health service. Het ziekenhuis in Chitwan, waar onze vrijwilligers werken, rekent ongeveer een vijfde aan van wat vele private ziekenhuizen in Kathmandu vragen, om zo een meer betaalbare gezondheidszorg te voorzien voor de armere bevolking. Hiernaast heeft het ziekenhuis een beheerd fonds, deels gefinancierd door Projects Abroad, dat goedkopere en gratis gezondheidszorg aanbiedt voor sommige patiënten.

Dit project is perfect geschikt voor iedereen die gekwalificeerd is en vrijwilligerswerk overweegt in het buitenland of voor verpleegkundigen tijdens een loopbaanonderbreking.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren verpleegkundigen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Nepal?

Vrijwilligerswerk verpleegkundige in Nepal

Als vrijwilliger op dit medische vrijwilligersproject voor verpleegkundigen, kan je je kennis en ervaring inzetten om het lokale personeel te helpen bij het verbeteren van de gezondheidszorg normen. De meeste faciliteiten waarmee Projects Abroad samenwerkt, zijn niet onderbemand, maar vrijwilligers zijn wel van vitaal belang om de normen van de gezondheidszorg te verbeteren door middel van trainingen.

Je taken zullen bestaan uit:

 • Organiseren en leiden van lezingen, workshops en ‘on the job’-trainingen voor medewerkers en studenten in het ziekenhuis.
 • Waarnemen en in sommige gevallen samenwerken met het personeel bij de behandeling van patiënten om de medische praktijken in Nepal beter te kunnen begrijpen.
 • Deelnemen aan ‘Outreach’ programma's in de omliggende gebieden. Dit kunnen onder meer gezondheidskampen zijn, die basis gezondheidscontroles en vaccinaties voorzien voor afgelegen gemeenschappen.
 • Bezoeken van andere organisaties in de lokale gemeenschap, zoals een school of een ouderentehuis, waar je gezondheidscontroles uitvoert en hen gezelschap biedt.

De faciliteiten, de medische behandelingsmethodes, de taal en de cultuur in Nepal zullen erg verschillen met wat je thuis gewend bent. Het zal dus wat tijd vragen om te observeren, alles te vatten en het lokale personeel beter te leren kennen, vooraleer je de mogelijkheid hebt om zelf praktisch werk uit te voeren.

Het is belangrijk om te weten dat de rol van een verpleegkundige in Nepal anders is. In Nepal is het eerder de familie die voor de patiënt zorgt (bv: eten geven, wassen). Verpleegkundigen nemen over het algemeen puur de medische taken op zich.

Houd er rekening mee dat hoewel het leidinggevend ziekenhuispersoneel en de medewerkers van Projects Abroad Engels spreken, de meeste patiënten dit niet kunnen.

De meeste vrijwilligers werken van 7u tot 13u of van 9u tot 16u, van maandag tot vrijdag, maar dit kan variëren.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar bent en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale verblijfsduur is 2 weken. Voor vrijwilligers is het belangrijk om te weten dat het tijd kost om je aan te passen aan de culturele verschillen en het vertrouwen te winnen van het lokale personeel. Vrijwilligers hebben er daarom baat bij om voor een langere periode deel te nemen aan het project want hoe langer je blijft, hoe meer jij en het ziekenhuis er uit kunnen halen.

Wat kan dit project voor mij als verpleegkundige betekenen?

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om de gezondheidszorg en behandelingsmethoden in ontwikkelingslanden beter te leren kennen. Je zult in aanraking komen met ziekten en behandelmethoden die je in eigen land waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Je leert nieuwe vaardigheden door samen te werken met het lokale personeel en studenten.

Je leert meer over de Nepalese cultuur en hun manier van leven door om te gaan met je nieuwe collega’s. Het lokale team en de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, jouw familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Nepal zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Nepalees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven in Kathmandu. De eerste nacht verblijf je in een lokaal hotel.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere verpleegkunde project in Nepal.

Agenda informatiedagen

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲