You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren journalisten in Jamaica

Overzicht
 • Waar: Mandeville
 • Type projecten: Journalistiek – TV
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan technische activiteiten op de productie afdeling, onderzoek doen naar interessante verhalen in de omgeving, interviews afnemen en deelnemen aan discussieprogramma’s
 • Accommodatie: In een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, het hele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevante afgeronde opleiding (fotografie, video, videoproductie of journalistiek) en goede Engelse taalvaardigheden. Ervaring met Adobe Premier PRO is een pré

Vrijwilligers op dit journalistiek project werken op het televisiestation van de Northern Caribbean University (NCU) in Mandeville, Jamaica.

Het is belangrijk dat vrijwilligers vloeiend Engels kunnen spreken als ze aan dit project willen deelnemen. NCU is een christelijk instituut en vrijwilligers dienen zich daarom ook te houden aan de regels die worden opgelegd door het instituut.

Hoe kunnen journalisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Jamaica?

Vrijwilligerswerk journalist in Jamaica

Vrijwilligers die een diploma hebben in journalistiek of gekwalificeerd zijn in fotografie, video of videoproductie zijn ideaal voor dit project. Een kennis van Adobe Premier PRO is een pluspunt. Het is handig als je dit programma kan installeren op je laptop of al reeds geïnstalleerd hebt.

Vrijwilligers assisteren bij de productie van de programma’s ‘Around the World’ en ‘International Hour’ waarin verschillende culturen worden uitgelicht. NCU TV wordt over het hele eiland uitgezonden op kabel tv. Het televisiestation zendt 24u programma’s uit waarin aandacht wordt besteed aan evenementen activiteiten op de campus en gebeurtenissen in en rondom Mandeville. Het televisiestation hoopt in de toekomst documentaires en speciale nieuws onderwerpen te produceren en uit te zenden. Vrijwilligers krijgen bij dit televisiestation de kans om hun vaardigheden te verbeteren op gebied van productie en het uitzenden van programma’s.

Vrijwilligers kunnen werken aan taken zoals:

 • Assisteren bij de technische activiteiten op de productie afdeling
 • Onderzoek doen naar interessante verhalen in de stad en in nabijgelegen gemeenschappen om ter plaatse het verhaal te kunnen schrijven en live te kunnen uitzenden.
 • Interviews afnemen met lokale mensen of groepen.
 • Deelnemen aan discussieprogramma’s.
 • Assisteren bij de productie van de programma’s ‘Around the world’ en ‘International Hour’.

Wat kan dit project voor mij als journalist betekenen?

Je zal waardevolle ervaring opdoen door samen te werken met professionele journalisten in het drukke televisiestation. Je zal snel moeten denken en lokale mensen interviewen in een onbekende omgeving. Deze vaardigheden tonen je werkgever dat je tot de kern van een verhaal kan komen met de nodige respect voor andere culturen.

Door de samenwerking met je collega’s bij NCU en je verblijf bij je gastgezin leer je de Jamaicaanse cultuur kennen. Het team en de lokale bevolking willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit ‘culturele uitwisseling’ en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe kijk op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Jamaica zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Jamaicaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Ben je geïnteresseerd in dit project, maar beschik je niet over de gevraagde kwalificaties, lees dan alles over onze regulier journalistiek project in Jamaica.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲