You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk in het buitenland voor ervaren leraren: projecten voor professionals

Overzicht

Bij Projects Abroad PRO kun je als vrijwilliger met ervaring in het onderwijs deelnemen aan allerlei soorten lesgeefprojecten. Al onze educatieve projecten bevinden zich in ontwikkelingslanden en zijn perfect geschikt voor pas afgestudeerde leraren of leerkrachten die een sabbatical genomen hebben.

We werken samen met verschillende lokale partners, waaronder basisscholen, het voortgezet onderwijs, universiteiten, drama-groepen en IT-centra. Zo zoeken we bijvoorbeeld een docent wetenschap voor ons vrijwilligersproject in Mexico. Maar je kunt je kennis en ervaring ook inzetten als gekwalificeerde sportleraar op een vrijwilligersproject in Ethiopië. Een overzicht van alle beschikbare projectmogelijkheden op het gebied van educatie vind je op de navigatiebalk links.

Lesgeven vrijwilligersprojecten professionals buitenland

Tijdens deze vrijwilligersprojecten werk je samen met gekwalificeerde lokale leerkrachten met wie je kennis en ervaringen kunt uitwisselen. Dit 'peer-to-peer'-contact zorgt ervoor dat jouw vrijwilligerswerk ook op lange termijn een positieve impact heeft.

Waarom zoeken we mensen uit het onderwijs voor vrijwilligerswerk in het buitenland?

Educatie blijft een van de beste manieren om armoede tegen te gaan, door mensen in ontwikkelingslanden te helpen de wereld beter te begrijpen. Het is ook een goede stap naar 'self-empowerment'. Begrijpen en weten hoe je iets doen moet, geeft je de mogelijkheid en het vertrouwen om het te doen.

Ervaren docenten vrijwilligerswerk wereldwijd

Gekwalificeerde vrijwilligers met ervaring spelen een hele belangrijke rol in dit proces. Je kunt voor de klas gaan staan en bijvoorbeeld Engels, wiskunde of wetenschapslessen geven, of misschien geef je de voorkeur aan het opleiden van lokale leraren. Wij helpen je om een vrijwilligersplaats te vinden die het best bij jouw ervaring en vaardigheden past.

Een overzicht van alle beschikbare lesgeefprojecten vind je op het linker navigatiemenu bovenaan deze pagina.

Mocht je hier geen educatief project vinden waar jouw specifieke ervaring en vaardigheden bij aansluiten, neem dan contact met ons op. Wij zullen proberen om iets te organiseren wat bij jouw expertise past.

Professional Lesgeven voor vrijwilligers in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲