You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor professionals op een lesgeef project voor basisvaardigheden in Belize

Overzicht
 • WAAR: San Pedro
 • TYPE SCHOOL: Basisscholen
 • LEEFTIJD VAN DE LEERLINGEN: 8-13 jaar
 • GROOTTE VAN DE KLAS: 4-16 leerlingen
 • JOUW ROL BINNEN DIT PROJECT: Het helpen verbeteren van de taal- en rekenvaardigheid in lokale scholen door middel van het volgen van een speciaal opgezet programma op dit gebied
 • ACCOMMODATIE: Bij een gastgezin
 • WAT ZIT ER BIJ INBEGREPEN: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • MOGELIJK VANAF: Vanaf 2 weken
 • STARTDATA: Flexibel, rekening houdend met schoolvakanties
 • VEREISTEN: Je moet een gekwalificeerde docent zijn om te kunnen deelnemen

Vrijwilligers op het lesgeef project voor basisvaardigheden in Belize helpen mee bij het verbeteren van de taal- en rekenvaardigheid van kinderen in lokale scholen in San Pedro. Dit is een mooie manier voor gekwalificeerde docenten om hun kennis en ervaring in te zetten op plekken waar dit nodig is en zo een bijzondere invulling te geven aan een welverdiende carrière break of vakantie.

Een schoolkind in Belize krijgt hulp bij het leren van nummers van een professionele docent.

In Belize is het volgen van onderwijs verplicht voor alle kinderen in de leeftijd van zes tot veertien jaar. Desondanks gaan nog steeds veel kinderen niet naar school, omdat hun families zich de benodigde voorzieningen, zoals boeken, schrijfwaren en uniformen, niet kunnen veroorloven. Scholen in Belize hebben bovendien vaak te kampen met te kort aan personeel en gebrek aan onderwijsmiddelen. Dit heeft tot gevolg dat kinderen niet altijd de een-op-een aandacht kunnen krijgen die zij nodig hebben, met name als het gaat om taal- en rekenvaardigheid.

Omdat Engels de officiële taal in Belize is, is het van groot belang dat kinderen en jongeren hun Engelse vaardigheden verbeteren zodat zij hun examens halen en bovendien hun toekomstmogelijkheden verbeteren. Tellen en rekenen is ook belangrijk omdat het de basis vormt voor het begrijpen van praktische wiskunde wat veel in het dagelijks leven wordt toegepast. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol bij het helpen van de kinderen om hun lees-, schrijf- en rekenvaardigheden te verbeteren en hen het zelfvertrouwen te geven deze vaardigheden ook te gebruiken.

Hoe kan een ervaren leraar helpen op het lesgeef project in Belize?

In Belize werken we volgens een lokaal programma dat is geïmplementeerd is twee scholen, gericht op het verbeteren van taal- en rekenvaardigheden. Het programma is geschikt voor kinderen van verschillende leeftijden en bekwaamheden, dus je zal betrokken worden bij het lesgeven van zowel basisvaardigheden wiskunde tot het helpen van kinderen bij begrijpend lezen. Hoewel de klassen gemiddeld uit zo’n 16 leerlingen bestaan kan dit aantal variëren naar gelang het aantal vrijwilligers. Een fulltime vrijwilligers zal zo’n 6 leerlingen per dag kunnen helpen. In minder dan een jaar hebben we al een groei gerealiseerd in het aantal leerlingen voor dit programma van 25 naar 60 en met de hulp van meer vrijwilligers kunnen we dit verder uitbreiden.

Er werken slechts 6 lokale vrijwilligers op dit programma, waardoor de hulp van meer vrijwilligers erg belangrijk is. Dit is voor jou een kans om jouw professionele kennis en ervaring in te zetten ten behoeve van de leerlingen op deze scholen. Tegelijkertijd zal je in staat zijn zelf te leren over andere lesgeefmethoden, die de lokale docenten of andere vrijwilligers toepassen in Belize. Je zal betrokken worden bij verschillende activiteiten zoals:

 • Het organiseren van lessen op het gebied van taal- en rekenvaardigheid voor kleine groepjes leerlingen
 • Een-op-een werken met kinderen om te bepalen op welke gebieden zij extra hulp en aandacht nodig hebben
 • Het voorbereiden van materiaal ter ondersteuning van een-op-een sessies
 • Het beoordelen van de huidige lesmethoden op de school en het voorstellen van verbeteringen

Je kunt fulltime bij dit taal- en rekenvaardigheid project aan de slag. Wanneer je niet direct met de leerlingen aan het werk bent, kun je je lessen plannen, onderzoek doen naar lesmethoden, de prachtige omgeving verkennen en jezelf onderdompelen in de lokale cultuur. Dit project is beschikbaar gedurende het hele jaar van september tot met juni. Tijdens de schoolvakantie in de zomer, van juli tot en met augustus organiseren we bovendien een tweeweekse zomerschool binnen dit project.

Waar zorgt Projects Abroad voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Belize zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Belize, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit lesgeefproject van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, kijk dan bij het reguliere lesgeef project in Belize.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲