You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren consultants in Tanzania

Overzicht
 • Waar: Arusha
 • Type projecten: Microkrediet voor lokale ondernemers
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het evalueren van de behoeften van lokale ondernemers, het trainen van lokale ondernemers, het monitoren van bestaande projecten en het schrijven van rapporten.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, het hele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een relevante bachelor opleiding of minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van business management of marketing en goede Engelse taalvaardigheden

Vrijwilligers met relevante ervaring op het gebied van microkrediet zijn meer dan welkom bij dit business project. Het microkrediet project in Tanzania is opgezet door Projects Abroad met als doel lokale ondernemers en kleine bedrijfjes te helpen. Je kunt helpen met het opzetten, evalueren en managen van verschillende projecten op lokaal niveau.

Veel van deze bedrijfjes hebben advies nodig op verschillende terreinen, zoals de diversificatie van hun producten, productpresentatie en het delen van de beschikbare middelen. We hebben hulp van vrijwilligers nodig om de diensten voor ondernemers verder te ontwikkelen en meer mensen te ondersteunen.

Jouw ervaring en kennis zal van grote waarde zijn voor het microkredietproject. Het zorgt ervoor dat elk project productiever wordt en dat de lokale ondernemers zowel op korte als lange termijn verder kunnen groeien.

Vrijwilligerswerk consultant microkrediet in Tanzania

Hoe kunnen consultants bijdragen aan business vrijwilligersprojecten in Tanzania?

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring gebruiken om lokale ondernemers te helpen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten om het microkrediet project te ondersteunen.

 • De doelen van het microkrediet programma zijn:
  • De capaciteit van (potentiële) ondernemers met een lening verhogen zodat ze hun inkomen op een verantwoorde manier kunnen verhogen
  • Bijdragen aan het succes van inkomensgenerende activiteiten
  • De capaciteit van het microkrediet programma zelf verbeteren
  • Het zelfvertrouwen van ondernemers verbeteren
  • Het verhogen van het inkomen van ondernemers
  • Het leren omgaan met tegenslagen

Als vrijwilliger begin je vaak bij het ondersteunen van de opstartfase van lokale bedrijfjes. Zo kun je vanaf het begin elke fase begeleiden en zorgen voor de juiste support en training zodat de lokale ondernemers hun bedrijfje goed kunnen managen.

Je werkt mee aan het ontwikkelen van workshops en trainingen over verschillende onderwerpen. Ook is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid van de verschillende projecten. Daarnaast vragen we je om mee te denken over het complete microkrediet project zodat we meer ondernemers kunnen ondersteunen en om het programma efficienter en effectiever te maken, zowel op korte als lange termijn. 

Je werkt tussen de 18 en 35 uur per week - en soms buiten gewone werktijd - afhankelijk van jouw individuele projecten en hoe je jouw rol ontwikkelt in overleg met de project supervisor. Je werkt nauw samen met de loan officer en andere vrijwilligers die bij dit project werken.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. 

Wat kan dit project voor mij als consultant betekenen?

Gekwalificeerde consultants op een businessproject aan het werk in Tanzania

Je wordt betrokken bij een vriendelijk en gedreven team die hard werken voor de dienstverlening aan lokale ondernemers. Je krijgt de kans jezelf te ontwikkelen en aan te passen doordat je vaak met beperkte middelen werkt in een heel andere omgeving dan je waarschijnlijk gewend bent. Ook hebben lokale medewerkers soms  beperkte technische training en kennis waar je rekening mee moet houden. Zo leer je creatief omgaan met de kennis en middelen die je zelf al hebt.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden en ervaring op te doen op verschillende gebieden. Afhankelijk van jouw precieze projecten kunnen dit zijn:

 • Het evalueren van de behoeften van lokale ondernemers
 • Samenwerken met lokale ondernemers om meer efficient en effectief de dagelijkse werkzaamheden in te richten
 • Jouw expertise gebruiken om medewerkers en vrijwilligers te trainen
 • Je eigen initiatief en probleemoplossend vermogen gebruiken om projecten te ontwikkelen, op te zetten en managen
 • Het monitoren van huidige en nieuwe projecten
 • Het ontwikkelen van en bijdragen aan project evaluatie rapporten om te continuïteit tussen vrijwilligers te waarborgen

Al deze werkzaamheden en uitdagingen zorgen voor een bijzondere werkervaring die je zelf in je verdere carrière ongetwijfeld ook kunt gebruiken. En je maakt natuurlijk gebruik van jouw ervaring in een omgeving waar het echt goed gebruikt wordt.

Je brengt bovendien veel tijd door in een nieuwe omgeving die je nog niet kent, en leert een andere cultuur en levenswijze kennen. De Tanzanianen en andere vrijwilligers willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Onze ervaring is dat deze ‘culturele uitwisseling’ onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Tanzania zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Tanzaniaans gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Heb je nog niet voldoende kennis of ervaring, dan ben je ook welkom als 'reguliere' vrijwilliger bij het microkrediet project. Bekijk de projectpagina voor microkrediet of neem  contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲