You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Juridisch vrijwilligerswerk in het buitenland: rechten projecten voor professionals

Overzicht

juridisch vrijwilligerswerk rechten projecten professionals

Bij Projects Abroad PRO kun je als gekwalificeerde professional met ervaring op het gebied van mensenrechten deelnemen aan onze vrijwilligersprojecten. Al onze juridische en mensenrechtenprojecten bevinden zich in ontwikkelingslanden en zijn perfect geschikt voor pas afgestudeerden of advocaten tijdens een sabbatical.

We werken samen met verschillende soorten partners, waaronder mensenrechten- en advocatenkantoren en NGO’s (niet-gouvernementele organisaties). Een goed voorbeeld is ons mensenrechtenproject in Cambodja. Maar je kunt je kennis en ervaring ook inzetten als advocaat op een vrijwilligersproject in Ghana. Een overzicht van alle beschikbare projectmogelijkheden op het gebied van mensenrechten vind je op de navigatiebalk links.

Tijdens deze vrijwilligersprojecten werk je samen met ervaren advocaten en mensenrechtenactivisten die dit belangrijke werk met veel inzet en passie doen. Ze wisselen graag ideeën en ervaringen op het gebied van mensenrechten met je uit. Je ontmoet ook minder gekwalificeerde mensen die ondersteuning en begeleiding nodig hebben. Dit ‘peer-to-peer’-contact zorgt ervoor dat jouw vrijwilligerswerk ook op lange termijn een positieve impact heeft.

Waarom zoeken we advocaten en mensenrechtenactivisten voor vrijwilligerswerk?

We zoeken vrijwilligers om onze lokale partners in ontwikkelingslanden te helpen om de mensenrechten te beschermen. Onze partners richten zich op het aan de bron bestrijden van de schending van de mensenrechten en houden zich bezig met onderwerpen als kinderhandel, vluchtelingenrechten en verantwoordingsmechanismen bij de politie. Wij vinden dit werk heel belangrijk. Afgestudeerde advocaten of andere professionals met ervaring of kwalificaties op het gebied van mensenrechten kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.

Wij zorgen ervoor dat alle vrijwilligers op deze projecten nauw samenwerken met ervaren advocaten of mensenrechtenactivisten ter plaatse. Hierdoor krijgen we goed inzicht in hoe de vrijwilligersprojecten zich ontwikkelen en zijn we er zeker van dat de projecten ook op langere termijn impact hebben. Er is een grote verscheidenheid aan mensenrechtenprojecten beschikbaar, zodat we samen met jou de werkplek kunnen bepalen die het best bij jouw interesses, ervaring en vaardigheden aansluit.

Mocht je hier geen mensenrechtenproject vinden waar jouw specifieke ervaring en vaardigheden bij aansluiten, neem dan contact met ons op. Wij zullen proberen om iets te organiseren wat bij jouw expertise past.

Professional Recht & Mensenrechten projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲