You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal en maatschappelijk vrijwilligerswerk in het buitenland: projecten voor professionals

Overzicht

Als vrijwilliger met ervaring in sociale dienstverlening of maatschappelijk werk kun je deelnemen aan sociale projecten voor professionals in het buitenland. Deze vrijwilligersprojecten richten zich vooral op het werken met achtergestelde kinderen en het bieden van hulp bij gezinsproblemen.

We werken samen met verschillende lokale partners, waaronder dagopvangcentra, klinieken, verzorgingshuizen en lokale sociale projecten. Zo zoeken we bijvoorbeeld een gekwalificeerd maatschappelijk werker voor ons vrijwilligersproject in Ghana, waar we werken aan het bestrijden van de kinderhandel. Maar je kunt je kennis en ervaring ook inzetten als creatief therapeut op een vrijwilligersproject in Roemenië. Een overzicht van alle beschikbare projectmogelijkheden op het gebied van sociaal-maatschappelijk werk vind je op de navigatiebalk links.

Al onze sociale zorgprojecten bevinden zich in ontwikkelingslanden en zijn perfect geschikt voor pas afgestudeerden of professionals uit de sociale dienstverlening en het maatschappelijk werk die een sabbatical genomen hebben.

Zet jouw kennis en ervaring in als sociaal of maatschappelijk werker in het buitenland

Sociaal maatschappelijk vrijwilligerswerk voor professionals

Kinderen zijn vaak de eerste slachtoffers van sociale problemen en wij willen zorgen voor goede levensomstandigheden voor alle kinderen, overal ter wereld. Waar het gezinsproblemen betreft, houden we ons bezig met onderwerpen als huiselijk geweld, gezinsvoorlichting en -planning en jonge moeders.

Sommige problemen krijgen in ontwikkelingslanden nooit de aandacht die ze nodig hebben, omdat er een stigma op rust of omdat er gebrek aan personeel is. Met jouw hulp en expertise kunnen we deze problemen in kaart brengen en de vooruitgang bijhouden. Als ervaren en gekwalificeerd sociaal werker kun je hier echt verschil maken.

Op onze sociale vrijwilligersprojecten in het buitenland kun je bijvoorbeeld hulp bieden aan kinderen met een handicap of mensen met HIV/AIDS. Ook kun je jouw kennis en ervaring overdragen wanneer je met lokale zorgverleners werkt of workshops geeft met voorbeelden van 'best practice'. Bij inschrijving vragen we naar jouw opleiding en ervaring met sociaal-maatschappelijk werk, maar ook wat jij van het vrijwilligersproject verwacht en wat jij denkt dat jouw vaardigheden bij kunnen dragen. Zo kunnen we een sociaal project voor je kiezen dat het best bij jouw kennis en interesses aansluit en haal je het meest uit deze ervaring als vrijwilliger in het buitenland.

Een volledig overzicht van alle projectmogelijkheden op het gebied van sociaal en maatschappelijk werk vind je op de navigatiebalk links.

Mocht je hier geen sociaal project vinden waar jouw specifieke ervaring en vaardigheden bij aansluiten, neem dan contact met ons op. Wij zullen proberen om iets te organiseren wat bij jouw expertise past. 

Professional Sociale projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲