You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren psychologen in Vietnam

Overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Type projecten: Lokale NGO gericht op kinderen met autisme
 • Leeftijden van kinderen / Volwassenen: Wisselend (afhankelijk van jouw achtergrond en ervaring)
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers ondersteunen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw ervaring werk je aan het bezoeken en behandelen van patiënten, voorlichting en ondersteuning geven bij klinieken en andere specialisten helpen.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een afgeronde bachelor opleiding psychologie, 5 jaar relevante ervaring en goede Engelse taalvaardigheden.

Als vrijwilliger op dit psychologie-project help je autistische kinderen behandelen. Autisme is een relatief nieuw begrip in Vietnam. Met jouw hulp en expertise kan autisme onderzocht en uitgelegd worden. Je werkt als vrijwilliger bij een lokale NGO en een kliniek gericht op mentale gezondheid. Dit psychologie-project is perfect geschikt voor iedereen met ervaring die als vrijwilliger in het buitenland wil werken, bijvoorbeeld tijdens een sabbatical of vakantie.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren psychologen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Vietnam?

Vrijwilligerswerk psycholoog in Vietnam

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise als gekwalificeerd psycholoog gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Het trainen van medewerkers in de kliniek om kinderen met autisme en ADHD te helpen.
 • Het observeren van en praten met lokale medewerkers om feedback te geven hoe ze de kliniek beter kunnen runnen.
 • Het trainen van lokale medewerkers bij de NGO over mentale gezondheid, sociaal werk en familietherapie.
 • Advies en instructies geven hoe ze zelf trainingen en materialen kunnen ontwikkelen voor sociaal werkers en families.

We werken met verschillende instituten, maar meestal werk je acht uur per dag, van maandag tot en met vrijdag. Op dit psychologie-project werk je met kinderen van 1 tot 13 jaar. Laat het ons even weten als je bij voorkeur met een bepaalde leeftijdsgroep werkt.

Er wordt meestal redelijk Engels gesproken op dit project, maar indien nodig wij zorgen voor een vertaler.

Het project loopt het hele jaar door. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen.

Wat kan dit project voor mij als psycholoog betekenen?

Psychologie vrijwilliger in Vietnam

Ervaren psychologen verbeteren hun leiderschapskwaliteiten en kunnen de lokale medewerkers coachen en nieuwe behandelmethoden leren. Zo help je het lokale medische personeel en weet je dat jouw vrijwilligerswerk ook in de toekomst een positieve impact zal hebben.

Door het werken met de kinderen en het lokale personeel leer je de Vietnamese cultuur en levenswijze kennen. Zowel het medische personeel als de patiënten willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Vietnam zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Vietnamees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit psychologie-project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲