You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een mensenrechten project in Togo

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Lomé
 • Type Project: Mensenrechten
 • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger werk je samen met lokale mensenrechtenorganisaties en zet jij je in voor betere voorlichting over mensenrechten en zorg je voor de handhaving hiervan.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Je moet goed kunnen schrijven en spreken in de Franse taal

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons mensenrechten project in Togo. Als je op zoek bent naar een unieke ervaring op het gebied van mensenrechten, dan is dit echt iets voor jou! Zet je bijvoorbeeld in voor de bescherming van vrouwenrechten en kinderrechten of strijd tegen ongelijkheid in het onderwijs. Het zal een waardevolle aanvulling zijn voor op je CV en het geeft jou de kans om een kijkje te nemen in een totaal andere juridische wereld. Je bent hier als vrijwilliger dan ook meer dan welkom! Houd er wel rekening mee dat de voertaal Frans is en dat vooral een goede spreekvaardigheid van belang is om goed mee te kunnen draaien.

Vrijwilligerswerk bij het mensenrechten project in Togo

Vrijwilligerswerk mensenrechten project in Togo

Togo is een van de armste landen ter wereld en heeft vaak kritiek gehad op het gebied van mensenrechten. Tegenwoordig zijn er veel lokale en internationale organisaties actief die werken aan het verbeteren hiervan. Sinds de verkiezingen in 2007 hebben veel mensen het vertrouwen dat in de komende jaren Togo zich verder zal ontwikkelen ten gunste van mensenrechten en een democratische overheid. Jij kan onderdeel uitmaken van dit belangrijke proces door als vrijwilliger deel te nemen aan het mensenrechten project.

Vrijwilligers komen te werken bij een van de mensenrechtenorganisaties in de stad Lomé.  Jouw rol als vrijwilliger is het assisteren van het team bij de behandeling van individuele zaken, voorlichtingsprogramma's en het doen van research. Welke taken je precies krijgt hangt af van jouw kennis en ervaring, maar ook met jouw interesses en initiatief. 

Er zijn veel gebieden binnen de mensenrechten die in Togo de aandacht verdienen. Jij kan verwachten betrokken te raken bij projecten rond de volgende onderwerpen:

 • Kinderrechten
 • Vrouwenrechten
 • Omstandigheden in gevangenissen
 • Verantwoordelijkheid van de politie
 • Transparantie bij verkiezingen

Werkzaamheden bij het mensenrechten project in Togo

Mensenrechten vrijwilliger in Togo

Eén van de belangrijkste doelen van dit project is om het bewustzijn te vergroten omtrent mesnenrechten zodat de lokale bevolking in Togo begrijpt wat hun rechten zijn en hoe ze hier gebruik van kunnen maken in bepaalde situaties. Jouw werkzaamheden als vrijwilliger kunnen bestaan uit:

 • Bewustwording creëren bij bevolking op het platteland
 • Educatieve materialen maken zoals leaflets en posters
 • Meehelpen aan trainingen
 • Promotie campagnes plannen 

Wat je werkzaamheden ook zijn, hoe beter jouw Franse taalvaardigheden zijn, hoe makkelijker je kunt communiceren met je lokale collega's en hoe meer je zult kunnen en mogen doen. Spreek jij de Franse taal nog niet of wil je graag een opfriscursus? Dan bieden wij je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Frans aan.

Besef ook goed dat we werken met professionele mensenrechten organisaties waar je soms te maken krijgt met deadlines en waar je soms gevraagd wordt om jouw organisatie te vertegenwoordigen tijdens bijeenkomsten of andere evenementen. Jouw werk is belangrijk voor het naleven van mensenrechten in West-Afrika.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Carolien van Mourik op het Recht & Mensenrechten project in Togo
Carolien van Mourik
Wij hebben met de supervisors veel andere organisaties en andere projecten bezocht en een aantal workshops bijgewoond. Elke maandagochtend deden we activiteiten met de jongeren in een jeugdgevangenis. Lees meer...
Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲