You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een hondentherapieproject in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • WAAR: Alto Alberdi, Cordoba
 • TYPE PROJECTEN: Dierenverzorging
 • LEEFTIJD VAN KINDEREN OP HET PROJECT: 6 tot 25 jaar
 • AANTAL KINDEREN WAARVOOR GEZORGD WORDT: 12 tot 15
 • JOUW ROL BINNEN DIT PROJECT: Vrijwilligers werken met getrainde honden en helpen bij speciale therapie sessies voor kinderen en volwassenen
 • ACCOMMODATIE: Bij een gastgezin
 • WAT ZIT ER BIJ INBEGREPEN: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • WAAR HELPT PROJECTS ABROAD BIJ: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • MOGELIJK VANAF: 4 weken
 • STARTDATA: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • HOE OUD MOET JE ZIJN OM DEEL TE NEMEN: 16 jaar of ouder
 • SPECIFIEKE EISEN: Vrijwilligers moeten beschikken over een basiskennis Spaans

Dierenliefhebbers die zich ook graag willen inzetten voor anderen en ervaring willen opdoen op vlak van dierenverzorging en sociale zorg, zijn bij het hondentherapie project in Argentinië helemaal op zijn plaats! Dit project biedt vrijwilligers de kans om deze twee aspecten te combineren in een waardevol project waarbij je zowel met kinderen als met honden werkt. Dit project vindt plaats in de stad Cordoba, waar je nauw zult samenwerken met een lokaal team van professionals bij de Jingles Foundation in Alto Alberdi. Deze organisatie voorziet gespecialiseerde therapiesessies voor kinderen en jongeren.  

Vrijwilligers assisteren tijdens therapie sessies met honden in een centrum waar kinderen met beperkingen worden behandeld

In de Jingles Foundation worden er ongeveer 30 honden van verschillende rassen en leeftijden verzorgd. Deze dieren worden zorgvuldig geselecteerd en getraind om alert, gehoorzaam en niet agressief te zijn. Vrijwilligers werken zowel met de honden als met kinderen en focussen zich op het sociale aspect en de voordelen van hondentherapie bij de behandeling van verschillende beperkingen.

De meerderheid van de kinderen en jongeren die op het project worden behandeld, kampen met psychologische stoornissen, zoals motorische en zintuigelijke beperkingen of gedragsstoornissen. Het is bewezen dat regelmatig contact met dieren de mobiliteit van patiënten kan verbeteren en hen tegelijk ook stimuleert en comfort biedt. Vrijwilligers zullen ook meer inzicht kunnen verwerven in logopedie, kinesiologie, neuro-revalidatie en psychologie voor individuen, gezinnen en/of groepen, gespecialiseerd in het omgaan met dieren.

Jouw rol als vrijwilliger op het hondentherapie project

Kinderen komen in contact met honden tijdens het Hondentherapie project in Argentinië

Vrijwilligers werken in de namiddag in het centrum en zullen zich focussen op de volgende werkzaamheden:

 • Helpen met het dagelijkse onderhoud van de faciliteiten
 • Het lokale personeel assisteren tijdens therapiesessies met honden en kinderen
 • Creatieve activiteiten organiseren voor de kinderen
 • Het ontwikkelen en bijdragen aan evaluatieverslagen van het project

De werkzaamheden verschillen van dag tot dag, maar jouw projectsupervisor helpt je ook graag met het opstellen een werkschema indien je meer structuur wenst op het project.

Voor dit type project is een basiskennis van de Spaanse taal vereist. Het is namelijk belangrijk dat je met je collega’s en de kinderen kunt communiceren. Beheers je deze taal nog niet of heb je opfriscursus nodig? Dan biedt Projects Abroad een taalcursus Spaans ter plaatse aan.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲