You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een paardentherapie project in Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Cochabamba
  • Type projecten: Paardentherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Kinderen met een handicap, die op de straat hebben geleefd of een drugs probleem hebben ga je helpen door middel van paardentherapie
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag

Het paardentherapie project in Bolivia is een bijzonder project waarbij sociale werkzaamheden met kinderen worden gecombineerd met dierenverzorging. Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar, of je nu een tussenjaar neemt of voor een sabbatical kiest. Je hebt geen specifieke ervaring nodig, maar een passie voor kinderen en paarden is wel belangrijk. Ook is het belangrijk dat je al op intermediate niveau Spaans spreekt zodat je goed kunt communiceren met de lokale medewerkers en de kinderen.

Vrijwilligerswerk met kinderen en paarden

Vrijwilligerswerk paardentherapie in Bolivia

Vrijwilligers van Projects Abroad werken bij de Escuela de Equinoterapia Cochabamba, een centrum voor paardentherapie die in 1992 begonnen is. Het doel is om kinderen te helpen met emotionele, fysieke en mentale beperkingen. Het centrum heeft de faciliteiten om zorg te bieden aan ongeveer 80 kinderen met allemaal verschillende achtergronden. Naast kinderen met een beperking wordt er ook gewerkt met straatkinderen en kinderen die drugsverslaafd zijn.

Een getraind paard kan kinderen helpen met hun beperkingen, omdat de kinderen zich helemaal richten op bijvoorbeeld beweging, houding, taal en controle over hun spieren. Kinderen die op straat leefden of drugs verslaafd waren kunnen met een paard een emotionele band opbouwen en zo langzaam weer een nieuwe richting op gaan in hun leven. Ze leren weer naar hun toekomst kijken en verantwoordelijkheid nemen voordat ze weer ‘normaal’ kunnen leven in de maatschappij.

Werkzaamheden als vrijwilliger bij het paardentherapie project

Elke dag zal weer anders zijn wanneer je als vrijwilliger bij het paardentherapie project in Bolivia werkt. Je wordt ieder geval bij verschillende werkzaamheden betrokken waardoor je ook veel ervaring op kan doen. Om te beginnen is het belangrijk om de paarden goed te verzorgen en op te warmen voordat er een sessie met een van de kinderen begint. Veel kinderen die aan de therapie beginnen zijn nog nooit in contact geweest met een paard dus het eerste contact is erg belangrijk. Ook help je mee tijdens de therapie zelf en begeleid je de kinderen samen met je lokale collega’s. Tot slot zijn er ook regelmatig lessen waarin meer uitleg wordt gegeven over de theorie achter de therapie zodat je nog beter weet waar je mee bezig bent.

Vrijwilligers werken van maandag tot met vrijdag. Op maandag wordt er tijd besteed aan de verzorging en het poetsen van de paarden, het rijden op paarden die niet vaak in de therapiesessies deelnemen en wordt er schoongemaakt.

Vrijetijd tijdens het Paardentherapie project

Het spreken van Spaans is geen vereiste voor de deelnamae aan dit project, omdat de lokale medewerkers allemaal Engels spreken, Toch zal een zekere basiskennis Spaans je wel helpen alles uit dit  project te halen, gezien dit de taal is waarin je met de kinderen en hun ouders communiceert. Begin daarom voordat je vertrekt met het leren van Spaans of doe een taalcursus in Bolivia voor of tijdens je project. Naast de begeleiding van de lokale collega's op het project, zullen ook onze lokale Projects Abroad collega's er voor je zijn wanneer het nodig is.

Het uiteindelijke effect van de therapie verschilt per kind, maar door met veel enthousiasme en inzet mee te werken speel je een belangrijke rol in een positieve beleving voor de kinderen. Jouw aanwezigheid maakt elke sessie nog leuker wat belangrijk is om de aandacht van de kinderen vast te houden. Wil je na het paardentherapie in Bolivia nog verder reizen? Je kunt ook naar Argentinië gaan om daar deel te nemen aan het paardentherapie project en zo jouw ervaring daar delen en zelf nog meer ervaring opdoen.

In je vrije tijd kun je genieten van de omgeving. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het paardentherapie project in Bolivia, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲