You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een paardentherapie project in Zuid-Afrika

Overzicht
  • Waar: Constantia, Kaapstad
  • Type projecten: Paardentherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger help je bij de rehabilitatie van gehandicapte kinderen door middel van paardentherapie
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Basisniveau Engels

Ben je een paardenliefhebber en wil je graag met kinderen werken? Dan is het Paardentherapie project in Zuid-Afrika zeker iets voor jou! Dit project biedt je de kans om sociaal vrijwilligerswerk te combineren met het verzorgen van paarden. Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar, met of zonder ervaring om mee te helpen therapeutisch en recreatief paardrijden mogelijk te maken voor kinderen met een beperking.

Vrijwilligerswerk met kinderen en paarden

Vrijwilliger helpt met de verzorging van paarden tijdens het paardentherapie project in Zuid-Afrika

Projects Abroad werkt samen met The South African Riding for the Disabled Association (SARDA). SARDA is opgericht in 1973 in Kaapstad en heeft momenteel ook vestigingen in Durban, Port Elizabeth en vele andere plaatsen in Zuid-Afrika. SARDA is onderdeel van de RDA (Riding for the Disabled Association) in het Verenigd Koninkrijk en de Federation for Disabled Riding International.

Dit project heeft als doel therapeutisch en recreatief paardrijden mogelijk te maken voor personen met een handicap zodat zij hiervan kunnen profiteren op geestelijk, fysiek en sociaal gebied. Deze organisatie is het resultaat van een samenwerking tussen alle instructeurs en hulpkrachten die hun tijd en kennis vrijwillig inzetten.

Werkzaamheden op het paardentherapie project in Zuid-Afrika

Vrijwilligers zullen werken met een groep van maximaal 11 kinderen met verschillende beperkingen, waaronder hersenverlamming, autisme en het syndroom van Down. Deze kinderen komen uit verschillende zorgcentra en privé zorgtehuizen. Vrijwilligers hebben bij SARDA een belangrijke verantwoordelijkheid, zonder hun hulp kan de organisatie niet functioneren. Er zijn twee functies die een vrijwilliger kan aannemen tijdens de rijlessen.

De eerste functie is als ‘leider’, waarbij de vrijwilliger verantwoordelijk is voor de paarden. Als er geen assistent is om de kinderen op het paard te begeleiden, dan zal de leider ook verantwoordelijk zijn voor de ruiter en de vorderingen die ze maken opvolgen. De leider heeft echter niet de rol als rijinstructeur.

De tweede functie is als ‘assistent’, zij dienen als brug tussen de ruiter en de instructeur. Zij zullen de kinderen helpen te ontspannen en helpen met de instructies die de instructeur geeft aan de kinderen. Daarnaast geven ze steun (zowel fysiek als mentaal), reageren als er een noodgeval is en bouwen een goede band op met de kinderen.

Vrijwilligers werken onder toezicht van de stalmeester en andere professionele instructeurs. Door de aard van het werk is het personeel bij SARDA erg strikt en zorgen ze ervoor dat vrijwilligers de juiste training krijgen vooraleer ze starten met het project. Vrijwilligers hebben geen ervaring met paardrijden nodig, al is dit wel een pluspunt. Vrijwilligers werken van maandag tot en met vrijdag, van 08:30 tot 17:15 met een lunchpauze van twee uur.

Jouw verblijf in Zuid-Afrika

Als vrijwilliger in Zuid-Afrika verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ethiopia Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲