You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een psychologie project in Mongolië

Overzicht
  • Waar: Ulaanbaatar
  • Type projecten: Psychologie
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilliger assisteer je gekwalificeerde psychologen tijdens consultaties en help je met verschillende onderzoeken
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal drie jaar een psychologie gerelateerde studie gevolgd hebben

Op het psychologie project in Mongolië hebben vrijwilligers de mogelijkheid om lokale psychologen te assisteren bij een van onze partner organisaties in Ulaanbaatar. De beschikbare faciliteiten zijn over het algemeen vrij eenvoudig en de patiënten komen vaak van ver om de juiste behandeling te krijgen.

Projects Abroad vrijwilligers assisteren ervaren psychologen in Mongolië

In overeenstemming met de Mongoolse wet, kunnen vrijwilligers geen patiënten behandelen en niet rechtstreeks advies geven. Als vrijwilliger krijg je echter wel de kans om mee te helpen met onderzoeken en het voorbereiden van training en consultatiemateriaal voor een van de gekwalificeerde psychologen. Vrijwilligers zullen werken bij een van onze partner centra voor psychologische behandelingen. Zo kan je terecht bij een kraamkliniek, een ziekenhuis voor kankerpatiënten en een consultatiecentrum. Daarnaast worden er één keer per maand medische outreaches georganiseerd waaraan vrijwilligers ook kunnen deelnemen.

Afhankelijk van je kennis en ervaring is het mogelijk om psychometrische testen en gedragsobservaties uit te voeren en interviews af te nemen. Omdat psychologie redelijk nieuw is in Mongolië krijgen vrijwilligers de kans om hun kennis te delen met de lokale psychologen. De psychologen staan open voor discussies en presentaties van vrijwilligers over theorieën over psychologische behandelingen. Onze lokale partners moedigen vrijwilligers aan om een rapport te schrijven met daarin een algemene beoordeling of suggesties voor verbeteringen van hun diensten.

Jouw verblijf in Mongolië

Als vrijwilliger op het psychologie project in Mongolië verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mongoolse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲