You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Argentinië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Cordoba, La Calera en Villa Allende
 • Type projecten: Dagopvangcentra voor kinderen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 2 - 14 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15 - 20
 • Jouw rol binnen dit project: Het verbeteren van de vaardigheden van de kinderen op het gebied van lezen, schrijven en tellen, het stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen bij de dagelijkse zorg.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Hoewel Argentinië een sterke economische groei heeft doorgemaakt, kampt het land in bepaalde regio's nog steeds met uitdagingen op het gebied van ongelijkheid en armoede. Hier heerst vaak een te kort aan goed onderwijs en opvang voor kinderen. Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sociale projecten in Argentinië om te helpen bij de dagelijkse zorgtaken voor kinderen in kinderdagverblijven en gemeenschapscentra. Je hoeft geen ervaring te hebben binnen het sociale werkveld om een waardevolle bijdrage te leveren aan dit project. 

Vrijwilligerswerk op een sociaal project in Argentinië

Wij bieden een aantal projecten aan in en om Córdoba en omgeving om kinderdagverblijven en gemeenschapscentra te ondersteunen. Je werkt samen met het lokale personeel om de kinderen en jongeren de dagelijkse verzorging te geven die zij nodig hebben. Daarnaast kun jij je extra inzetten om kinderen met speciale behoeften persoonlijke aandacht te geven, iets waar normaal gesproken geen capaciteit voor is.

Er zijn mogelijkheden om te werken met verschillende doelgroepen. Naast de dagelijkse verzorging kun je o.a. de kinderen helpen met huiswerk, organiseer je een schildermiddag voor de ouderen of doe je spelletjes met de peuters. Vrijwilligers ervaren vaak dat een werkdag snel voorbij gaat, maar ook dat je aan het einde van de dag toch best vermoeid bent. Gelukkig kun je dan bijkomen bij je gastgezin, vaak samen met andere vrijwilligers.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Argentina.

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger eruit?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Argentinië

Vrijwilligerswerk in deze kinderdagverblijven en zorgcentra in Argentinië geeft je de kans om te helpen bij dagelijkse praktische taken, het aanleren van sociale vaardigheden en het verbeteren van de geletterdheid van de kinderen. Zo help je de kinderen in de ochtend tijdens het ontbijt en om hen klaar te maken voor school. Door middel van educatieve spelletjes en andere activiteiten leer je de kinderen hun sociale vaardigheden te verbeteren. Daarnaast help je hen bij de ontwikkeling van hun geletterdheid, bijvoorbeeld door samen te lezen. Het lokale personeel werkt graag met je samen. 

Als vrijwilliger op een sociaal project kun je regelmatig workshops bijwonen, die worden georganiseerd door de project coördinator. De workshops zullen je meer leren over het zorgsysteem, je krijgt tips en materiaal om je werk beter te organiseren en het is een mogelijkheid voor het krijgen en geven van feedback. Ook zal je praktische tips krijgen voor nieuwe activiteiten die je op je project kunt organiseren.

Help op een kinderdagverblijf in Argentinië bij de verzorging en onderwijs van de lokale kinderen

Wat je ook gaat doen, het is belangrijk om vooraf aan te geven wat jouw voorkeuren en talenten zijn. Zo kan het lokale Projects Abroad team in Cordoba nog beter bekijken waar jij het beste ingezet kan worden. Heb je naast een passie voor kinderen ook een passie voor paarden, dan kun je eventueel kiezen voor een combinatie met het paardentherapie project.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Of kies voor een taalcursus Spaans om nog meer uit jouw avontuur te halen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Taalcursus Spaans in Argentinië

Voor het verrichten van sociaal vrijwilligerswerk is het beheersen van de basis van de Spaanse taal geen vereiste, maar het helpt je wel om meer uit je project te halen en om makkelijker je weg te vinden als je bijvoorbeeld in het weekend op stap gaat. Projects Abroad biedt je de mogelijkheid aan om in Argentinië deze taal te leren. Klik op taalcursussen Spaans voor meer informatie.

Argentina Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲