You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Belize

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: San Pedro
  • Type projecten: Kleuterscholen, basisscholen
  • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen mee bij de verzorging van de kinderen en organiseren leuke actieve en creatieve activiteiten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Op het sociaal project in Belize werk je met kansarme kinderen in kleuterscholen of basisscholen. Of je nu een tussenjaar neemt, een carrière break of op zoek bent naar een betekenisvolle vakantie, je zal hoe dan ook een belangrijke rol spelen binnen dit project en jouw inzet zal erg gewaardeerd worden door de lokale gemeenschap.

Hoewel er kleuterscholen en scholen zijn in Belize die in goed onderwijs voorzien, hebben veel gezinnen geen geld voor bijles of extra ondersteuning voor hun kinderen. Op dit sociale zorg project krijg je de kans om deze kinderen te helpen en bij te dragen aan hun onderwijs en hun toekomst.

De meeste van onze sociale projecten zijn gelegen in en rondom San Pedro, een stadje op het eiland Ambergris Caye. Je zult over het algemeen met de bus naar je werk gaan, maar soms zijn de projecten op loopafstand.

Zet je in als vrijwilliger op een sociaal project in Belize met kinderen

Vrijwilligerswerk sociale zorg Belize

Projects Abroad is in Belize actief in kleuterscholen en basisscholen die zorg en onderwijs bieden aan kinderen uit achtergestelde gezinnen. Deze (kleuter)scholen hebben vaak te weinig personeel en slechts beperkte middelen. Er is dus een grote nood aan vrijwilligers om de kinderen te kunnen helpen met onderwijs en vroege ontwikkeling. Als vrijwilliger zal je het lokale personeel helpen die vaak erg weinig tijd hebben om de kinderen de stimulans te geven die zij nodig hebben.

Vrijwilligers zullen onderwijs bevorderen, educatieve spellen bedenken maar ook actieve en creatieve activiteiten organiseren voor de kinderen zoals knutsellessen en sport en spel. Daarnaast zal je de kinderen ook de basis van lezen en schrijven aanleren en zing je liedjes met hen. 

Als vrijwilliger help je de oudere kinderen bij het maken van hun huiswerk. Je kan ook met de kinderen aan sport doen zoals basketbal, voetbal en volleybal, wat hen ook helpt met het ontwikkelen van hun samenspel.

Tijdens de zomervakantie in Belize, zetten onze vrijwilligers jaarlijks een zomerkamp op. Tijdens dit zomerkamp wordt er met name aandacht besteed aan de vroege ontwikkeling van kinderen. Ze vormen bovendien een leuke invulling van de zomer, waarin de kinderen blijven leren en daarnaast veel plezier hebben.

Jouw rol als een vrijwilliger op een sociaal project in Belize

Sociale ontwikkeling en extra aandacht zijn de belangrijkste dingen die jij de kinderen kunt bieden als vrijwilliger. Jij draagt bij aan het geboden onderwijs en de bevordering van de ontwikkeling van jonge kinderen. Het is goed om te weten dat sommige kinderen thuis helemaal geen Engels hebben meegekregen, terwijl dit wel de voertaal is op de scholen. Het leren van het alfabet, tellen, basis vocabulaire en spreekvaardigheid is dan ook erg belangrijk, evenals het krijgen van het zelfvertrouwen om dit te oefenen.

Projects Abroad biedt graag extra hulp aan vrijwilligers die deelnemen aan een sociaal project. Hieronder valt onder andere het aankopen van materialen zoals verf en knutselspulletjes of het organiseren van een dag waar de vrijwilligers helpen bij het renoveren van een speelkamer in de centra en de kleuterscholen. Alle suggesties van de vrijwilligers zijn van harte welkom, wij staan open voor al jouw ideeën die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen waarmee we werken.

Jouw verblijf in Belize

Vrijwilligers verblijven bij een lokaal gastgezin, zij zullen je verwelkomen in hun huis en je snel thuis laten voelen binnen de gemeenschap. Het verblijf in een gastgezin is een geweldige gelegenheid voor culturele uitwisseling en om de lokale cultuur beter te leren kennen en misschien zelfs iets van de lokale talen te leren, zoals Kriol of andere Maya dialecten! De meeste vrijwilligers werken van maandag tot vrijdag en zijn in de weekenden vrij om te reizen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Belize Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲