You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in China

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Chengdu en Shanghai
 • Type projecten: Kleuterscholen, opvangcentra voor kinderen met een leerachterstand
 • Leeftijd van kinderen op het project: 2 - 12 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15 - 60
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Gedeelde accommodatie voor vrijwilligers
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Wil jij graag als vrijwilliger werken met kinderen die extra aandacht nodig hebben? Ga dan het avontuur aan en kies voor sociaal vrijwilligerswerk in Shanghai of Chengdu. In deze grote steden kun je als vrijwilliger werken met gehandicapte kinderen in een opvangcentrum of de docent ondersteunen op kleuterscholen waar de klassen soms wel vijftig kinderen tellen! In de opvangcentra voor gehandicapte kinderen komen vaak ook andere kinderen voor dagopvang. Jouw inzet, enthousiasme en eventuele ervaring zijn niet alleen waardevol voor de kinderen, maar ook voor je nieuwe collega's. Zij willen namelijk ook graag van jou leren! Als je 16 jaar of ouder bent, dan verwelkomt Projects Abroad je graag op één van onze sociale projecten in China, zodat jij je kunt inzetten voor de ontwikkeling en toekomst van deze kinderen in China.

Hoe ziet jouw werkdag eruit als je als vrijwilliger op een sociaal project in China?

Vrijwilligerswerk sociaal project in China

Er is de mogelijkheid om te werken bij opvangcentra voor kinderen met een beperking, waar je je in kan zetten voor hen die het meest zijn achtergesteld binnen de samenleving. Ondersteuning en zorg wordt geboden aan kinderen tot 12 jaar oud, die overdag naar het centrum komen. Daarnaast biedt het centrum fysieke revalidatie, onderwijs en verpleegkundige zorg aan vele kinderen.  Er wordt gebruik gemaakt van oefeningen die zowel fysiek als mentaal stimulerend zijn, om de kinderen te leren meer zelf te doen en gezonder te leven.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Max van Putten op het sociale project in China
Max van Putten
Meestal danste ik met de kinderen om zo hun hand en oog coördinatie te verbeteren. Ik hielp ze ook met schrijven en leerde ze ook dagelijkse vaardigheden zoals het gebruiken van eetstokjes. Lees meer...

Vrijwilligerswerk op kleuterscholen in Shanghai en Chengdu

Ochtend gymnastiek in China

In Chengdu en Shanghai zijn er ook verschillende kleuterscholen waar je als vrijwilliger meer dan welkom bent. Je helpt een lokale docent met leuke educatieve activiteiten zoals knutselen, zingen, spelen, lezen en schrijven. Er zijn vaak wel veertig tot vijftig kinderen in één klas, dus jouw hulp wordt zeker gewaardeerd door de lokale medewerkers.

Gedurende de zomermaanden en in februari zijn de kleuterscholen gesloten en organiseren we alternatieve zomerlessen voor de lokale kinderen. Jouw rol ligt dan bij het helpen organiseren van activiteiten voor de kinderen en hen voorzien van extra aandacht en ondersteuning.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - China.

Knutselen met kinderen in China

Hoewel sommige lokale medewerkers op de sociale projecten slechts op een basis niveau Engels spreken, zal je merken dat het enthousiasme van zowel het personeel als de kinderen je zal helpen bij de communicatie. Zowel het Projects Abroad personeel als de supervisor op je project zullen altijd beschikbaar zijn om er voor te zorgen dat jij alles uit jouw verblijf in China haalt.

In de avonden en weekenden ben je vaak vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

China Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲