You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Ecuador

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: San Cristobal op de Galapagos Eilanden
 • Type projecten: Kleuterscholen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3-5 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15 - 30
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale docent, organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten
 • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar, vanaf 2 weken bij diverse kleuterscholen in Ecuador. Sociaal vrijwilligerswerk vergt veel energie, maar is tegelijkertijd een waardevolle en leerzame ervaring. Het is een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van de lokale kinderen die vaak al veel meegemaakt hebben in hun leven. Jouw enthousiasme, inzet en motivatie zijn dan ook erg belangrijk! Het maakt daarentegen niet uit of je met of zonder ervaring vrijwilligerswerk wilt verrichten. Iedereen is meer dan welkom! 

Vrijwilligerswerk op een sociaal project met kinderen in Ecuador

Vrijwilligerswerk sociaal project in Ecuador

Sociaal vrijwilligerswerk in Ecuador vindt plaats in één van de kleuterscholen in en rondom Puerto Baquerizo Moreno op het eiland San Cristobal.  De Galapagos Eilanden trekken veel toeristen, die komen voor de prachtige flora en fauna, voor de lokale kinderen is vaak minder aandacht.

Het is van groot belang dat de lokale bewoners en de toekomstige generatie kwalitatief goed onderwijs krijgen om er voor te zorgen dat zij later goed zijn opgeleid en kunnen gaan werken in de lucratieve toeristenindustrie. De kleuterscholen en crèches waar Projects Abroad werkt bieden de juiste basis voor toekomstige generaties.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op een sociaal project op de Galapagos Eilanden

Op welk project je ook terecht komt, je zal voor een uitdaging komen te staan. Veel kinderen hebben een moeilijk leven en je zal te maken krijgen met verschillende behoeften. Kinderen met een verstandelijke beperking zoals autisme of het Syndroom van Down, gaan vaak naar gewone (kleuter)scholen, terwijl ze juist behoefte hebben aan specifieke aandacht en begeleiding om het onderwijs te krijgen dat zij nodig hebben. Vrijwilligers werken nauw samen met deze kinderen om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren en hun kansen in de toekomst te vergroten. Als je ervaring hebt met het werken met kinderen met speciale behoeften, kun je ook één-op-één met hen werken.

Er zijn veel alleenstaande tienermoeders op San Cristobal Island en de kinderen in de kleuterscholen komen vaak uit gezinnen waar maar weinig structuur en discipline is. Onze sociale vrijwilligers spelen een belangrijke rol als het gaat om het creëren van bewustwording, het verbeteren van de Engelse vaardigheden en het bieden van individuele ondersteuning aan de kinderen. Eigen initiatieven van vrijwilligers op het gebied van nieuwe activiteiten en spelletjes worden aangemoedigd, zodat de individuele groei en ontwikkeling van de kinderen wordt bevorderd. Het geven van individuele aandacht en het identificeren van de sterke eigenschappen van elk kind, is een belangrijk onderdeel van je project. 

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Ecuador.

De sociale zorg die je biedt, is vaak erg gevarieerd; je kan betrokken worden bij zorgtaken zoals de kinderen in de ochtend helpen om zich klaar te maken en hen te eten geven, of het doen van spelletjes en sportactiviteiten. Projects Abroad zal je tijdens jouw project ondersteunen waar mogelijk en je spreekt wekelijks af met je begeleider om over je werkzaamheden te praten. Je hoeft geen vloeiend Spaans te spreken voor dit project, maar we raden het sterk aan om een basiskennis van de taal te hebben.

Vrijwilligerservaring De ervaring van de familie Luttik op het sociale project in Ecuador
Familie Luttik
Het was super om te zien hoe blij de kinderen met ons waren (en wij met hen). We merkten dat met een klein beetje hulp en veel aandacht sommige kinderen hun werkje (veel) beter deden. Daarmee maakten we soms echt een verschil, ook al zat het in de kleine dingen. Lees meer...

Je bent meestal maandag tot en met vrijdag werkzaam. In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Alle vrijwilligers die deelnemen aan één van de andere projecten in Ecuador krijgen nu de mogelijk om 1 extra week Natuurbehoud & Milieu - Galapagos eilanden toe te voegen aan het eind van hun project.

Ecuador Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲