You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Kenia

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Nanyuki
 • Type projecten: Kinderdagverblijven, kleuterscholen en dagopvangcentra voor straatkinderen en kinderen met een beperking
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 14 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 15 - 60+
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren, daarnaast is het Kenia verplicht lokaal een vrijwilligersvergunning aan te vragen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze sociale projecten in Kenia. Sociaal vrijwilligerswerk vergt veel energie, maar is tegelijkertijd heel erg dankbaar werk. Het is een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van de lokale kinderen, die vaak al veel meegemaakt hebben in hun leven. Jouw enthousiasme, inzet en motivatie zijn dan ook erg belangrijk! Het maakt daarentegen niet uit of je met of zonder ervaring vrijwilligerswerk wilt verrichten. Iedereen is meer dan welkom!

Vrijwilligerswerk sociaal project in Kenia

Kenia is het meest ontwikkelde land binnen Oost-Afrika op het gebied van industrie. Toch blijft er veel ongelijkheid ontstaan binnen de gemeenschapen. Armoede heeft nog steeds een zware en langdurige uitwerking op de lokale bevolking, wat in veel gevallen leidt tot een groei in drugsgebruik, mentale en fysieke mishandeling, maar ook in ziekten.

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Kenia?

In Kenia kun je als vrijwilliger aan de slag in verschillende zorgcentra en kleuterscholen voor kinderen van 0 tot 14 jaar oud. Er zijn ook een aantal projecten mogelijk in kleinere dagopvangcentra en kinderdagverblijven, waar wordt gezorgd voor kinderen uit eenoudergezinnen of straatkinderen. Al deze vrijwilligersprojecten zijn gesitueerd in en rondom Nanyuki, 200 km ten noordoosten van Nairobi.

Nanyuki heeft twee sloppenwijken waar een groot aantal straatkinderen leven. Hierdoor zijn er veel mogelijkheden voor vrijwilligers om een waardevolle impact te maken binnen deze gemeenschappen.

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol als het gaat om het introduceren van nieuwe educatieve spelletjes en het helpen van de leraren binnen de kleuterscholen bij de dagelijkse activiteiten. Op deze manier zorgen we er voor dat deze kinderen de juiste hulp krijgen om hun leven een goede start te geven.

In veel van de instellingen is maar weinig speelgoed beschikbaar voor de kinderen, hierdoor richt het lokale personeel zich op het geven van basisonderwijs  aan kinderen vanaf 3 jaar, om hen bezig te houden en te stimuleren. Onderwijs is van vitaal belang voor de jongste generatie in Kenia en biedt hen meer kansen en keuzes als ze ouder zijn. Bijna alle projecten waar we werken beschikken over een klaslokaal, waar de jonge kinderen verwacht worden hun lessen te volgen. We moedigen vrijwilligers aan om betrokken te raken bij deze lessen en zich actief in te zetten voor simpele educatieve activiteiten voor de kinderen, waaronder leerzame knutselopdrachten, kleuren en makkelijke rekenspelletjes.

Doe vrijwilligerswerk op het Sociaal project in Kenia.

Op welk sociale project je ook aan de slag gaat, jouw hulp is heel hard nodig. Bereid je wel voor op een uitdaging. Veel van de kinderen zijn niet gewend aan een dagelijkse routine en hebben baat bij geplande activiteiten, educatieve spelletjes en hulp bij hun huiswerk en dagelijkse taken. Op sommige projecten zullen er kinderen zijn met psychologische of fysieke gezondheidsproblemen, welke veel speciale aandacht en hulp nodig hebben bij hun dagelijkse activiteiten.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Kenya.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Maaike Dijkhof op het sociale project in Kenia
Carlein Kuperus
Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij mijn project en vond het erg leuk om met de kinderen te werken. Daarnaast hebben mijn fijne gastfamilie, de goede organisatie door Projects Abroad, en de leuke uitstapjes met de andere vrijwilligers er echt voor gezorgd dat ik een onvergetelijke tijd heb gehad. Lees meer...

Werkzaamheden als sociaal vrijwilliger in Kenia

Hoewel de lokale medewerkers dag in dag uit hun best doen voor de kinderen is er vaak te weinig personeel, waardoor de kinderen niet genoeg aandacht krijgen. Jij biedt als vrijwilliger extra persoonlijke ondersteuning aan individuele kinderen, organiseert educatieve groepsactiviteiten, helpt bij de dagelijkse klusjes en houdt de vooruitgang van ieder kind in de gaten, dit is wat alle Projects Abroad vrijwilligers zo waardevol maakt.

Schommelen in Kenia

Of je nu zorgt voor de allerkleinsten, de lokale docent helpt bij de lessen of de ouderen helpt met hun huiswerk, jij draagt bij aan het bieden van emotionele ondersteuning, het creëren van educatieve kansen en je verbetert de kwaliteit van leven voor deze kinderen. Laat ons bij jouw aanmelding dus ook zeker jouw specifieke talenten en interesses weten, die van toegevoegde waarde kunnen zijn op het project.

Het lokale projects Abroad team in Kenia organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op sociale projecten. Deze workshops zijn gericht op het verkrijgen van inzicht in culturele verschillen binnen de verschillende instellingen waar onze projecten plaats vinden, het leren van basis vocabulaire Swahili, reflectie en feedback sessies tussen vrijwilligers en het geven van praktische tips voor activiteiten die je binnen je project kunt organiseren. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Kenia en de achtergrond van de instelling waar je werkt.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het sociale project in Kenia, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Kenya Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲