You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Marokko

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Rabat
 • Type projecten: Dagopvangcentra en zorgcentra voor kinderen met een beperking
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 30 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 10 - 100
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad biedt vrijwilligers vanaf 16 jaar de mogelijkheid om te werken met (gehandicapte) kinderen die extra aandacht en emotionele ondersteuning nodig hebben. Je helpt hen in een dagopvangcentra in Rabat waar je naast de dagelijkse verzorging ook leuke dingen met ze doet. Vrijwilligerswerk doen in Marokko bij een sociaal project vergt energie, maar is tegelijkertijd heel erg dankbaar werk. Dit is een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van lokale kinderen. Jij bent meer dan welkom om je in te zetten bij het sociale project!

Werken in een dagopvangcentrum voor kinderen

Doe vrijwilligerswerk op het Sociaal project in Marokko en help op een dagcentrum.

Je kunt als vrijwilliger ervoor kiezen om in een dagopvangcentrum voor kinderen vrijwilligerswerk te doen. Je werkt in het centrum met zowel jongens als meisjes van verschillende leeftijden. Het is jouw taak om het lokale personeel te ondersteunen met de dagelijkse verzorging van deze kinderen en hen de aandacht en ondersteuning te geven die zij nodig hebben. Zo help je de oudere kinderen met de voorbereiding op hun schooldag, na schooltijd help je hen bij het maken van huiswerk en organiseer je activiteiten en uitstapjes.

Als je al bepaalde ervaring hebt, kun je niet alleen de kinderen helpen, maar ook je nieuwe collega’s die niet de kans hebben gehad om te studeren. Ook als je nog geen ervaring hebt kun je veel betekenen voor de kinderen door ze persoonlijke aandacht te geven. Normaal gesproken heeft het lokale personeel daar weinig of zelfs geen tijd voor omdat ze het te druk hebben met de verzorgende taken.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Morocco.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Shanice de Witte op het sociale project in Marokko
Shanice de Witte
Het was heel mooi om te zien dat de meisjes leerden om zelfstandig te worden in alle aspecten van het leven. Ze leerden niet alleen de gewone vakken (zoals Frans, Arabisch en wiskunde), maar leerden ook om over hun eigen gevoelens te praten, met anderen te communiceren, zichzelf te verzorgen en te koken. Het leukste is dat je ziet dat de meisjes veranderen; ze leren om georganiseerd en netjes te zijn bijvoorbeeld. Lees meer...

Werken met gehandicapte kinderen

Sociaal project in Marokko

Naast het werken als vrijwilliger in een dagcentrum in Rabat, is er ook een speciaal huis voor gehandicapte kinderen waar vrijwilligers van Projects Abroad welkom zijn. Hier wonen kinderen met allerlei beperkingen, waardoor ze extra aandacht nodig hebben. Een aantal van deze kinderen komt rechtstreeks van de straat, zijn mishandeld of hebben gezondheids- en/of gedragsproblemen. Ook verblijven er in dit huis gehandicapte kinderen die met alles geholpen moeten worden. Jouw hulp is dus hard nodig!

Door leuke activiteiten te doen met de kinderen kun jij ze helpen ontwikkelen. Veel kinderen zie je hierdoor groeien in hun ontwikkeling en gedrag. Werken in dit speciale huis met kinderen die net die extra aandacht nodig hebben is dus heel leuk, leerzaam, maar vooral dankbaar werk!

Ons team in Marokko nodigt eens per maand een trainer uit, die op het lokale kantoor in Rabat, workshops verzorgt voor alle vrijwilligers op sociale projecten. Deze workshops bieden de sociale vrijwilligers zinvolle ideeën en informatie over hoe zij het beste om kunnen gaan met de verschillende kinderen op het project en hun individuele behoeften. Ook zal je het hebben over nuttige strategieën die je op je project kunt toepassen en reiken ze je verschillende hulpmiddelen aan met betrekking tot activiteiten die je op je project kunt organiseren.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan, eventueel samen met andere vrijwilligers, ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Morocco Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲