You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Myanmar

Overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Yangon
 • Type projecten: Opvangcentra en speciale scholen voor kinderen
 • Leeftijd van kinderen op het project: 3-18 jaar
 • Gemiddelde groepsgrootte: 30
 • Jouw rol binnen dit project: Zorg en ondersteuning bieden aan kansarme kinderen
 • Accommodatie: Guesthouse of klein hotel
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar
 • Specifieke eisen: Gebarentaal is een pré maar geen vereiste; Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Myanmar maakt in rap tempo grote politieke, economische en sociale veranderingen door na een lange periode van militaire dictatuur. Hoewel veel mensen van deze veranderingen profiteren, heeft het land nog moeite om voor de meest kwetsbare groepen - zoals mensen met een handicap - te zorgen. Dit zal de komende jaren een uitdaging blijven voor Myanmar.

Als vrijwilliger op het sociaal project in Myanmar kun je ondersteuning bieden aan kansarme kinderen

Veel organisaties verzetten al geweldig werk om verandering te brengen in deze situatie, maar meer hulp is noodzakelijk om zoveel mogelijk kinderen en andere kwetsbare groepen te bereiken. Door vrijwilligerswerk te doen op het sociaal project in Myanmar heb je de mogelijkheid om een directe bijdrage te leveren aan het verbeteren van hun leefomstandigheden.

Jouw rol als vrijwilliger bij een sociaal project

Als Projects Abroad vrijwilliger werk je bij een van de partnerorganisaties in Yangon, de voormalige hoofdstad van Myanmar. Je helpt de lokale medewerkers bij het voorbereiden en uitvoeren van educatieve activiteiten voor kinderen met een kansarme achtergrond, waaronder kinderen van een dovenschool. Ook ben je betrokken bij buitenschoolse activiteiten, zoals danslessen, kunst en nijverheid, toneel en Engelse les. De nadruk ligt op het aanmoedigen van creativiteit en culturele en taalkundige uitwisseling, maar ook op de ondersteuning van de professionele, fulltime medewerkers van deze organisaties. Zij kunnen jouw steun hard kunnen gebruiken.

Je hoeft geen speciale vaardigheden of diploma’s te hebben om deel te kunnen nemen aan dit sociale project. Als je in de dovenschool werkt, is het een voordeel als je de gebarentaal machtig bent maar dit is geen vereiste.

Jouw verblijf in Myanmar

Samen met andere internationale vrijwilligers verblijf je in een guesthouse of klein hotel. Zo heb je de mogelijkheid om samen activiteiten te ondernemen en de stad te verkennen. In de weekenden ben je meestal vrij om te reizen. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door de klikken op Land informatie.

Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲