You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Thailand

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Krabi
 • Type projecten: Dagopvangcentra en kinderdagverblijven
 • Leeftijd van kinderen op het project: 2 - 20 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 30 - 80
 • Jouw rol binnen dit project: Het verbeteren van de Engelse taalvaardigheden, het bevorderen van de ontwikkeling van jonge kinderen en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Bij een gastgezin of in gedeeld vrijwilligersappartement 
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sociale projecten in Thailand. Dit zijn projecten gericht op kinderen die extra zorg nodig hebben. Je bent hier het hele jaar door welkom om het lokale personeel te ondersteunen met de dagelijkse zorgtaken en om leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen. Hiervoor maakt het niet uit of je wel of geen ervaring hebt binnen het sociale werkveld. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken, maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? In het zuiden van Thailand is iedereen meer dan welkom!

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Thailand?

Vrijwilligerswerk sociaal project in Thailand

In Thailand kun je als vrijwilliger aan veel verschillende sociale projecten deelnemen. Ze hebben allen één basisprincipe gemeen: je bouwt een echte band met de bevolking op. Projects Abroad werkt samen met verschillende kleuterscholen en opvangcentra waar je kunt werken met kinderen. Ook bieden wij projecten waar je kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking kunt helpen en ze aandacht en emotionele ondersteuning geeft. Vrijwilligers komen terecht in Krabi of Ao Nang.

In zowel Krabi als Ao Nang zijn de meeste sociale projecten in kleuterscholen en werk je met kinderen van 3 tot 6 jaar. In deze leeftijdsfase, voordat ze naar school gaan, is de aandacht en ondersteuning die ze krijgen heel belangrijk en kan een positieve invloed hebben voor de rest van hun leven.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Thailand.

Krabi ligt op 1 uur vliegen ten zuiden van Bangkok, aan de prachtige kust van de Andaman Zee. Dit gebied is een populaire bestemming voor toeristen die willen duiken, rotsklimmen of het beroemde Phi Phi Marine National Park willen bezoeken.

Vrijwilligerswerk op een sociaal project in Thailand

Hoewel Thailand veel ontwikkelde gebieden kent en enkele hele goede scholen heeft, bestaat er een groeiende kloof in salarissen en sociale klassen. Deze sociale verdeeldheid heeft als gevolg dat sommige kinderen naar privé opvangcentra gaan, waar andere kinderen zich dit niet kunnen veroorloven. Projects Abroad werkt alleen samen met zorginstellingen die hun zorg en onderwijs gratis aanbieden aan kinderen, die hier anders niet voor in aanmerking zouden komen. Als vrijwilliger help je mee het gat in het onderwijsniveau tussen arm en rijk te dichten.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Jet Opbroek op het sociale project in Thailand
Jet Opbroek
Ik vind kinderen leuk en wilde graag de ervaring hebben hoe het is met ze te werken. Je hebt veel geduld nodig, maar als ze de dingen die je verzonnen hebt om met ze te doen leuk vinden, kan je dag niet meer stuk (in ieder geval bij mij niet meer). Voor lesgeven en sociaal werk moet je veel initiatief tonen, niet bang zijn om fouten te maken en niet te weinig zelfvertrouwen hebben. Lees meer...

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Thailand eruit?

Sociaal project in Thailand

Vrijwilligerswerk op deze kleuterscholen en zorginstellingen in Thailand geeft je de kans om te helpen met dagelijkse praktische taken en belangrijke sociale vaardigheden, zoals de kinderen helpen om zich klaar te maken in de ochtend en hen te eten geven, evenals hen te helpen met hun sociale vaardigheden door middel van ondersteuning, zorg en aandacht. Jij kunt de kinderen ook informeel Engelse les geven, wat een belangrijke doelstelling is binnen ons Care Management Plan.

Vrijwilligers zijn onderdeel van verschillende activiteiten op de projecten, die toewerken naar de doelstellingen in het Care Management Plan. Elke activiteit is met zorg vastgesteld om te kunnen bijdragen aan de gestelde doelen: Het verbeteren van de Engelse vaardigheden, het stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen, het verbeteren van persoonlijke hygiene en het bieden van emotionele steun, het verbeteren van de stimulans die ieder kind krijgt en het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen met een beperking. Er is ook de mogelijkheid om deel te nemen aan één van onze vier minicampagnes, die jaarlijks worden gehouden. Hierin wordt aandacht besteed aan onderwijs & taalvaardigheid, sport & buitenlucht, het mileu en gezondheid & hygiene. 

Alle sociale projecten in Thailand zijn er op gebrand om vrijwilligers te ontvangen met frisse ideeën en energie om de vaste medewerkers ter plaatse te helpen.  We proberen zo goed mogelijk gebruik te maken van de talenten en vaardigheden van onze vrijwilligers en ze aan de hand daarvan op het juiste project te plaatsen. Het is daarom belangrijk dat je bij je aanmelding laat weten wat jouw ideeën zijn en welke activiteiten je wilt organiseren. Het Thaise personeel kan soms moeite hebben met het delegeren van werk, wees dus enthousiast en laat zien dat je gemotiveerd bent om mee te werken. Tot slot is het belangrijk dat je realistische en haalbare doelen stelt voor jouw periode in Thailand en onthoudt dat je een bijdrage levert aan voortdurend proces.

Werk mee in een kinderopvang

Houd er rekening mee dat de kleuterscholen in Thailand vakantie hebben vanaf half maart tot half mei en van begin september tot met begin november. In deze perioden wordt een speciaal zomerprogramma opgezet, om ervoor te zorgen dat we het hele jaar ondersteuning kunnen blijven bieden.

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het sociale project in Thailand, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Thailand Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲