You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Hanoi
 • Type projecten: Revalidatie centrum voor kinderen met een beperking en kinderdagopvang
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 15 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 20 - 200
 • Jouw rol binnen dit project: Het assisteren van de lokale medewerkers, spelen met kinderen, eenvoudige educatieve activiteiten en algemene ondersteuning geven
 • Accommodatie: Bij een gastgezin, hostel of in vrijwilligersappartementen
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse sociale projecten in Vietnam. In de omgeving van de hoofdstad Hanoi kun je een helpende hand bieden aan kinderen in kinderdagopvangcentra of aan kinderen met een beperking in zorgcentra. Je bent hier het hele jaar door welkom om het lokale personeel te ondersteunen in de dagelijkse zorgtaken en om leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen. Een goede motivatie en volledige inzet zorgen ervoor dat de kinderen met wie je werkt zich beter kunnen ontwikkelen en een positieve toekomst tegemoet gaan. Ervaring binnen het sociale werkveld is hiervoor geen vereiste. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken, maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Dan is dit een zeer geschikt project. Ook als je wel over ervaring beschikt, ben je hier uiteraard ook meer dan welkom! 

Werken als sociaal vrijwilliger in Vietnam

Vrijwilligerswerk sociaal project in Vietnam

In Vietnam is er voor jou als sociaal vrijwilliger een belangrijke rol weggelegd om educatieve spellen te organiseren voor de lokale kinderen. Veel van deze kinderen hebben een moeilijke jeugd achter de rug of gezondheidsproblemen. Ze hebben behoefte aan individuele aandacht die jij hen kunt geven. Jouw enthousiasme en de bereidheid om de kinderen op een liefdevolle manier te helpen, zijn dan ook bijzonder belangrijk voor dit project!

Hoewel de meeste projecten in de stad Hanoi zijn gevestigd, is er ook een bijzonder project twee uur ten Zuid-Westen van de stad. Dit is een opvanghuis voor 80 voormalig daklozen - de helft van de bewoners is tussen de 1 maand en 14 jaar oud. Wanneer je je inschrijft voor een sociaal project in Vietnam, kun je jouw voorkeur hiervoor aangeven.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Vietnam.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Hilde Bakker op het sociale project in Vietnam
Hilde Bakker
Het was echt geweldig! Ik ben er alleen heen gegaan, maar eigenlijk voel je je nooit alleen. Als je de kans krijgt om dit te doen, maakt niet uit in welk land: doe het! Het is goed om zelfstandig te worden, om jezelf beter te leren kennen, maar ook om je Engelse taal goed te ontwikkelen en nieuwe mensen te leren kennen. Al mijn spaargeld is er aan op gegaan, maar ik had het niet beter kunnen besteden! Lees meer...

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Vietnam eruit?

De werkzaamheden binnen de revalidatiecentra zijn gevarieerd. Je kunt voor de kinderen sportieve activiteiten opzetten, het lokale personeel helpen bij zorgtaken en educatieve spellen organiseren.

De kinderen in de kinderdagopvang zijn tussen de 3 en 6 jaar oud en de groepen zijn vaak zo groot dat het lokale personeel niet genoeg aandacht aan elk kind kan geven. Jouw hulp is daarom echt belangrijk. Er zijn veel mogelijkheden om liedjes te zingen, spelletjes te spelen en de lokale medewerkers te assisteren met allerlei werkzaamheden.

Sociaal project in Vietnam

Hoewel bij sommige projecten de lokale medewerkers maar weinig Engels spreken, zijn zij en de kinderen zo enthousiast dat je met een paar woorden, handen en voeten al heel ver komt. Daarnaast heb je vanuit Projects Abroad begeleiding en als het nodig is wordt er tijdens de eerste weken een tolk geregeld.

Ons lokale team in Vietnam, organiseert om de maand een workshop op het gebied van onze sociale projecten. Deze workshops geven de vrijwilligers de mogelijkheid eventuele uitdagingen op het project met elkaar te bespreken. Vrijwilligers krijgen advies en suggesties voor activiteiten die op de projecten kunnen worden georganiseerd. Ook is er de mogelijkheid om creatieve workshops bij te wonen, zoals dans, handvaardigheid en vechtsport, die worden gegeven door lokale, gespecialiseerde docenten. Tijdens de maanden waarin geen workshop op sociaal gebied wordt georganiseerd,  wordt een soortgelijke workshop voor de vrijwilligers op de lesgeef projecten georganiseerd. Hier zullen ook zaken aanbod komen die voor vrijwilligers op sociale projecten nuttig kunnen zijn.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vietnam Care Management Plan Stage
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲