You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vluchtelingen project in Italië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Camini
 • TYPE INSTELLING: Vluchtelingencentrum
 • Jouw rol binnen dit project: Het bieden van hulp en ondersteuning aan vluchtelingen en migranten die in Italië proberen te integreren. De nadruk ligt op de integratie in de lokale Italiaanse gemeenschap.
 • Accommodatie: In een vrijwilligersappartement
 • Wat zit erbij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken 
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder

De instroom van vluchtelingen in Europa wordt steeds groter. Tienduizenden wanhopige mensen uit Afrika, het Midden-Oosten en delen van Azië, leggen duizenden kilometers af door gevaarlijke gebieden en trotseren de barre tocht over de Middellandse zee. Allemaal voor de kans op een beter leven voor henzelf en hun families. Veel overleven de tocht niet, met name de laatste overtocht op zee is voor vele fataal, vlak voor ze de Europese kustlijn bereiken.

Voor hen die veilig aankomen in Europa, is het leed nog niet geleden. Overheidsinstanties en de infrastructuur zijn tot nu toe niet goed in staat geweest om het grote aantal mensen dat aankomt en hulp nodig heeft, op te vangen. Het komt aan op de initiatieven van particuliere organisaties en individuen om op te staan en het grote aantal vluchtelingen en migranten die dagelijkse aankomen, op te vangen en verder te helpen.

Wat houdt het vluchtelingen project in?

Vluchtelingen in een klaslokaal in Italië, waar vrijwilligers helpen bij het geven van Engelse les.

Projects Abroad is een samenwerking aan gegaan met lokale organisaties in Zuid-Italië, om hulp te kunnen bieden aan vluchtelingen en migranten. Binnen dit project kan worden geholpen bij de ‘second response’ hulpverlening, waarbij vluchtelingen worden geholpen bij het leggen van de basis van hun nieuwe leven. Het kunnen spreken van Engels of Frans is belangrijk omdat veel vluchtelingen en migranten uit landen in Afrika komen, waar één van deze talen worden gesproken.

Een vluchteling krijgt les in een klaslokaal in Italië

Projects Abroad werkt samen met een lokale organisatie voor het bieden van maatschappelijke ondersteuning aan vluchtelingen en migranten. We werken op een locatie in Camini, waar vluchtelingen en migranten zijn ondergebracht. De nadruk van dit project ligt vooral bij het bevorderen van de integratie van vluchtelingen en migranten in de lokale Italiaanse cultuur en gemeenschap, je zal dan ook werken met zowel vluchtelingen als met mensen uit de lokale Italiaanse gemeenschap.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op het vluchtelingen project

We zijn op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen bij de integratie van vluchtelingen in de lokale Italiaanse gemeenschap. Je kunt helpen bij bijvoorbeeld de volgende taken:

Camini:

 • Het organiseren van activiteiten voor zowel vluchtelingen als lokale Italiaanse mensen; 
 • Engelse lessen geven aan klassen met kinderen, tieners of volwassenen;
 • Het organiseren en leiden van workshops die aansluiten bij jouw vaardigheden, zodat je de vluchtelingen nieuwe vaardigheden kunt leren of met hen samen kunt werken;
 • Het plannen en uitvoeren van allerlei sociale activiteiten, zoals filmavonden of wandelingen;
 • Het geven van uitleg over gezondheidszorg en het onderwijssysteem zodat zij dit begrijpen en weten hoe zij hier toegang toe krijgen;
 • Helpen bij het kinderdagverblijf met activiteiten en basis onderwijs.
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲