You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage binnen de sociale zorg van Bolivia

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

 • Waar: Cochabamba
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Werk samen met een professioneel psycholoog of sociaal werker bij het bieden van ondersteuning en zorg aan de lokale gemeenschap in zorgcentra.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel
 • Specifieke eisen: Je moet ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare studie en tenminste een gevorderde kennis hebben van het Spaans.

Bolivia is een van de armste landen in Latijns-Amerika en staat voor een aantal sociaaleconomische uitdagingen, waar kinderen vaak het meeste onder lijden. In dit Zuid-Amerikaanse land is dan ook een grote behoefte aan vrijwilligers die ondersteuning kunnen bieden bij het aangaan van deze uitdagingen. Tijdens de stage sociaal werk help je in een opvangcentrum in Cochabamba. Je werkt dagelijks samen met een lokale begeleider om ondersteuning, zorg en behandelingen te geven aan de lokale gemeenschap.

De stage sociaal werk in Bolivia is de uitgelezen kans om als student sociaal werk je theoretische kennis in de praktijk te brengen en waardevolle ervaring op te doen in het buitenland, terwijl je meer leert over de vele uitdagingen waar ontwikkelingslanden voor staan.

Hoe kan jij als stagiair sociaal werk helpen in Bolivia?

Tijdens de stage kun jij de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan tijdens je studie inzetten om de lokale medewerkers te helpen. Je houdt je onder andere bezig met de volgende taken:

Tijdens je stage sociaal werk doe je de nuttige praktijkervaring op in zorgcentra.

 • Helpen van lokale medewerkers bij dagelijkse taken;
 • Werken met kinderen in de dagopvang;
 • Delen van jouw kennis met de lokale medewerkers om de huidige werkwijze te verbeteren;
 • Samenstellen en updaten van rapporten;
 • Voorbereiden en geven van workshops aan medewerkers en de gemeenschap;
 • Creëren van bewustzijn over de sociale uitdagingen in Bolivia;
 • Evalueren van kinderen en volwassenen, onder toezicht van een professional.

Dit zijn voorbeelden van het soort activiteiten waar je bij betrokken bent tijdens je verblijf in Bolivia. Het is belangrijk dat je met enthousiasme, geduld en vol initiatief aan je stage begint, want de taken zijn divers en uitdagend.

Als stagiair sociaal werk help je mee om de lange termijndoelen uit het Care Management Plan te bereiken. Dankzij deze plannen is het mogelijk om een meetbare, langdurige en positieve verandering te bewerkstelligen binnen dit sociale project.

Wat levert de stage sociaal werk jou op?

Door deel te nemen aan de stage sociaal werk heb je de kans om mensen in ontwikkelingslanden te helpen, terwijl je tegelijkertijd de door de opleiding gewenste – en soms verplichte - praktische ervaring op doet. Deze stage brengt je bovendien in contact met een gekwalificeerde sociaal werker, die jou begeleid en bijstaat tijdens het leerproces. Onze medewerkers delen graag hun kennis van de sociale zorg in Bolivia, maar horen ook graag jouw ideeën. De stage moedigt je aan om assertief te zijn en dagelijks het beste uit jezelf en de dag te halen.

Tijdens jouw verblijf in Bolivia wissel je eveneens kennis over cultuur en tradities uit met de medewerkers, je gastgezin en de gemeenschap waarin je werkt.

Welke vaardigheden en kwalificaties heb je nodig voor de stage sociaal werk?

Om deel te nemen aan de stage sociaal werk moet je ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werk of een vergelijkbare opleiding volgen.

Het is daarnaast verplicht om in ieder geval gevorderde kennis van het Spaans te hebben. Als je graag Spaanse lessen wilt nemen terwijl je in Bolivia bent, volg dan een taalcursus.

Heb je interesse in dit project maar volg je geen opleiding op het gebied van sociaal werk? Dan is het standaard sociaal project in Bolivia iets voor jou! Voor professionele sociaal werkers is het sociaal project voor professionals een interessante optie.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past de stage sociaal werk binnen jouw studieplan? Neem dan contact met ons op zodat we de eisen van je opleiding af kunnen stemmen met onze collega’s op de bestemming. Hier kun je alvast informatie vinden voor stagebegeleiders.

Alles geregeld? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Bolivia Care Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲