You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Mexico

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Guadalajara
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Onder begeleiding van je supervisor observeer en ondersteun je lokale kinderen en geef je hen de juiste zorg en behandeling. Je werkt in zorgcentra, kleuterscholen en rehabilitatiecentra voor straatkinderen.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel
 • Specifieke eisen: Je moet ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare opleiding en een gemiddelde kennis van het Spaans hebben.

Stage binnen de sociale zorg van Mexico

Mexico is een land van uitersten. Een deel van het land geniet van een uitstekende infrastructuur, maar aan de andere kant vechten vele gemeenschappen voor toegang tot basisvoorzieningen en steun van de overheid. Kinderen zijn hier vaak de dupe van. Er is dan ook een dringende behoefte aan hulp, voornamelijk in zorgcentra voor gehandicapte kinderen en bij een rehabilitatiecentrum voor straatkinderen.  

Samen met een gekwalificeerde begeleider ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kinderen en je zult je kennis en vaardigheden in kunnen zetten om hen te ondersteunen op de gebieden waar zij dit het meeste nodig hebben. De kinderen hebben vaak een lastige achtergrond en niemand om zich op te beroepen. Het is een uitdaging om hen hierbij te helpen, maar hun energie geeft veel voldoening.  

Hoe kan jij als stagiair sociaal werk helpen in Mexico?

Leer tijdens je stage sociaal werk in Mexico meer over de lokale sociale zorg voor kinderen.

Tijdens de stage wissel je de kennis en ervaring die je hebt opgedaan tijdens je studie uit met de lokale medewerkers. Je kunt je inzetten voor bijvoorbeeld de volgende taken:

 • Spelen met de kinderen tijdens hun vrije tijd;
 • Organiseren en leiden van dans-, muziek-, sport- en Engelse lessen;
 • Onderwijzen van levensvaardigheden en basis lees- en schrijfvaardigheden aan de jongste kinderen;
 • Assisteren bij het eten geven van de gehandicapte kinderen en kinderen die speciale zorg nodig hebben;
 • Observeren van de kinderen en het verstrekken van nauwkeurige maatregelen voor behandelingen;
 • Onderwijzen van de kinderen over een goede mondhygiëne;
 • Helpen bij de re-integratie van straatkinderen;
 • Aanmoedigen van de kinderen en het stimuleren van hun zelfvertrouwen.

Als stagiair sociaal werk help je mee om de lange termijndoelen uit het Care Management Plan te bereiken. Dankzij deze plannen is het mogelijk om een meetbare, langdurige en positieve verandering te bewerkstelligen binnen dit sociale project.

Wat levert de stage sociaal werk jou op?

Ongeacht de omvang van jouw bijdrage, heeft elk verschil dat jij kan maken op een van de projecten een impact op het gemeenschap. Deze stage stelt je in staat om de levens van de lokale bevolking te verbeteren, terwijl je zelf - onder begeleiding van een professional - je kennis en vaardigheden kunt uitbreiden.

Je werkt van maandag tot en met vrijdag, gemiddeld 6 uur per dag. De kans is groot dat je in verschillende zorgcentra werkt, maar het precieze werkschema bespreek je op de eerste dag van je stage met je begeleider. Door samen te werken met de lokale medewerkers zal je veel leren over de Mexicaanse cultuur. Ook je gastgezin zal je wegwijs maken in de culturele tradities en gebruiken. Deel vooral ook jouw verhalen over het leven en werk in Nederland!

Welke vaardigheden en kwalificaties heb je nodig voor de stage sociaal werk?

Om deel te nemen aan de stage sociaal werk moet je ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werk of een vergelijkbare opleiding volgen en een gemiddelde kennis hebben van het Spaans. Als je graag Spaanse lessen wilt nemen terwijl je in Mexico bent, volg dan een taalcursus.

Ben je geïnteresseerd in dit project maar studeer je geen sociaal werk? Dan kun je deelnemen aan het standaard sociaal project in Mexico.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past de stage sociaal werk binnen jouw studieplan? Neem dan contact met ons op zodat we de eisen van je opleiding af kunnen stemmen met onze collega’s op de bestemming. Hier kun je alvast informatie vinden voor stagebegeleiders.

Alles geregeld? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Mexico Care Management Plan
Jongerenreizen Campaign 2018

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲